Televizorji
26.10.2010 10:34

Deli z drugimi:

Share

Sharp BD – AV07 in Toshiba SD-BD2

Sharp BD - AV07
Sharp BD - AV07

Pa še nekaj novic iz Toshibe in Sharpa. Ker se nanašajo skoraj na enako tehnologijo, smo jih združili kar v skupno novico. Da ne boste mislili, da varčujemo s prostorom. Bognedaj…

Pa začnimo z Sharpom, natančneje s Sharp AQUOS-om, Ultra Slim 3D BD modelom snemalnika, ki nosi oznako BD-AV07. Predstavljen letos na na CEATEC-u, ta ultra-tanek in eleganten snemalnik deluje tudi kot Blu-ray predvajalnik in je zmožen prikaza 3D slike.

Njegova širina se ustavi pri 35 milimetrih, podpira formate BD-RE, BD-R in BDXL ter prihaja z vgrajenim digitalnim TV sprejemnikom. Naprava bo z decembrom na voljo na Japonskem in bo stala 85.000 tamkajšnjih Yenov, kar je pretvorjeno slabih 450 evrov.

Tudi pri Toshibi ne spijo, saj so te dni izdali novo linijo BD predvajalnikom z oznako SD-BD2, ki predstavljajo vstopno raven te tehnologije. Na japonskem trgu jih je moč pričakovati v začetku prihodnjega meseca, njihova cena pa naj bi se gibala nekje na 20 000 Yenih (177 evrov). Nov Toshibin Blu-ray predvajalnik SD-BD2 je še en zmogljiv predvajalnik v njihovi seriji. SD-BD2 namreč predvaja AVCHD video iz SD ali SDCH kartic, kot tudi MP3 in JPEG datoteke. Kar zadeva zvok, podpira Dolby NR True HD, njegova poraba pa znaša 20 vatov v delovanju in samo 1W v stanju pripravljenosti.

Vas zanima več iz te teme?
LCD televizorji LED televizorji

Prijavi napako v članku