Računalništvo, telefonija
01.03.2020 09:12
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

iPhone brez fizičnih tipk in priključkov?

Funkcija "Internet Recovery for iOS" bo lastnikom mobilnih naprav Apple omogočila obnovo naprave kar preko svetovnega spleta.
Funkcija "Internet Recovery for iOS" bo lastnikom mobilnih naprav Apple omogočila obnovo naprave kar preko svetovnega spleta.

Ko se tehnološki gigant Apple odloči za veliko spremembo, smo lahko skoraj stoodstotno prepričani, da bo to občutila naša denarnica. Vse večje inovacije, ki jih je Apple vpeljal v svoje naprave v zadnjih nekaj letih, so namreč bile finančno precej obremenjujoče. Kljub temu računalniški gigant s svojimi neprestanimi inovacijami in kakovostjo dokazuje, da se lahko kosa z vse bolj zahtevnimi kupci.

Najnovejša inovacija podjetja Apple pa se nanaša na pametne mobilne telefone iPhone in tablične računalnike iPad. Zanesenjaki spletnega portala 9to5Mac so namreč v kodi mobilnega operacijskega sistema iOS 13.4 odkrili funkcijo, imenovano “Internet Recovery for iOS”. To dejansko pomeni, da bomo lahko napravo Apple obnovili kar preko svetovnega spleta.

Čeprav je možnost obnove operacijskega sistema preko spleta že dlje časa na voljo uporabnikom Applovih osebnih računalnikov, bo ta za uporabnike pametnih mobilnih telefonov iPhone in tabličnih računalnikov iPad nekaj povsem novega. Zato ne preseneča, da so se na spletu pojavile tudi govorice, da naj bi podjetje Apple pripravljalo prvi pametni mobilni telefon iPhone, ki ne bo imel na voljo fizičnih tipk ali priključkov. Če se bo to dejansko zgodilo, so poznavalci prepričani, da si bo podjetje Apple ponovno pridobilo status enega največjih inovatorjev na svetu.


Prijavi napako v članku