Računalništvo, telefonija
19.05.2011 14:45
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

SAP in Sybase dvigujeta produktivnost mobilnih zaposlenih

Družba SAP je na konferenci SAPPHIRE NOW predstavila nove rešitve, namenjene mobilnim zaposlenim. Vrsta mobilnih aplikacij, ki z osrednjim poslovno-informacijskim sistemom ter programi komunicirajo v realnem času, je prilagojena številnim različnim mobilnim napravam, predvsem pametnim mobilnikom in tabličnim računalnikom. Aplikacije, grajene na platformi Sybase Unwired, pomagajo »mobilizirati« poslovne procese in deljenje informacij ter tako še višajo produktivnost na področjih prodaje, nabave, dela na terenu, skladiščnega poslovanja itd.
SAP in Sybase dvigujeta produktivnost mobilnih zaposlenih
SAP in Sybase dvigujeta produktivnost mobilnih zaposlenih

Aplikacijama Sybase Mobile Sales for SAP CRM ter Sybase Mobile Workflow for SAP Business Suite, ki sta bili predstavljeni lani, se bo letos pridružilo več mobilnih aplikacij, ki bodo prilagojene različnim industrijam. Med njimi bodo prednjačile rešitve za proizvodnjo, energetiko, visoko tehnologijo, ter trgovino.

“V zadnjih 18 mesecih je družba SAP razvila več tehnologij, ki omogočajo hitro kreiranje in namestitev mobilnih poslovnih aplikacij s pomočjo naše platforme in razvijalskih orodij. Pripravili smo vrsto mobilnih aplikacij, ki bodo podjetjem in njihovim mobilnim zaposlenim omogočile znatne prihranke časa in denarja ter pomagale uresničevati njihovo mobilno strategijo. Mobilnost poslovanja je fenomen, ki presega meje klasičnega delovnega okolja, zato nas veseli, da je SAP med revolucionarji, ki razumejo pomen mobilnih delovnih mest. Ne nazadnje gredo trendi v smer mobilnosti in za nova namizja lahko vsekakor trdimo, da bodo mobilna,” je povedal izvršni podpredsednik družbe Sybase dr. Raj Nathan.

Raziskava podjetja Forrester Research med IT odločevalci v podjetjih je leta 2010 pokazala, da kar 60 odstotkov podjetij med svoje kratkoročne prioritete uvršča razvoj mobilnih aplikacij. Tri četrtine podjetij, ki že uporabljajo mobilne aplikacije, se je za njihovo implementacijo odločilo zaradi povišanja produktivnosti zaposlenih, 42 odstotkov podjetij pa poroča tudi o znatnem dvigu zadovoljstva strank.

Zaposleni na terenu lahko z novo mobilno aplikacijo SAP Field Service sprejemajo bolj kakovostne odločitve, saj jim ta ponuja dostop do podatkovnih virov, znanja in informacij v podjetju, vse predstavljeno na pregleden način. Dodatna povezava s SAP CRM mobilnim zaposlenim omogoča prejemanje obvestil o novih nalogah na njihove mobilne naprave, upravljanje z dokumenti (obrazci, naročila, poročila …) ter enostavno spremljanje aktivnosti na urniku.

Trgovskim potnikom in drugim mobilnim prodajalcem je na voljo mobilna aplikacija SAP Retail Execution, kadroviki pa bodo cenili funkcionalnosti aplikacije SAP® EAM Work Order. Družba SAP je razvila tudi več mobilnih aplikacij za področje nabave in financ, ki se znajo neposredno povezovati s sistemom SAP ERP.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Ecetera d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku