Telefoni
14.04.2014 09:58

Deli z drugimi:

Share

Samsung priznal slabo kvaliteto

Samsung priznal slabo kvaliteto
Samsung priznal slabo kvaliteto

Sodna obravnava v kateri Apple obtožuje Samsung o zlorabi Applovih patentov je znova razkrila interno dokumentacijo in vpogled v to, kaj zaposleni v podjetjih zares razmišljajo. Po tem, ko smo že pisali kako zaskrbljeni so bili pri Samsungu nad uspešno prodajo Apple iPhone, zdaj novi dokumenti razkrivajo še več informacij.

Prvič se omenja podjetje HTC. Tako kot Apple je tudi HTC, po mnenju Samsunga, izjemno dober pri razvoju in prodaji. Način kako bi premagali konkurenta, ki prav tako uporablja Android OS, je bil določen. Na trgu predstaviti nove pametne telefone, ki bodo ravno dovolj dobri za operaterje in kupce a hkrati po nižjih cenah kot modeli HTC.


Najbolj zanimiva pa je analiza lastnega poslovanja. Pri tem so navedene velike izgube v prodaji, ki so posledica zamud pri predstavitvi novih modelov pametnih telefonov Galaxy. K slabši prodaji pa bi naj vplivala tudi slaba kvaliteta pametnih telefonov. Blagovna znamka Galaxy je s tem prešibka in operaterji strankam raje priporočajo Applove produkte. Iz tega razloga je eden izmed ključnih ciljev povečati kvaliteto svojih produktov in investicije v oglaševanje za večjo prepoznavnost blagovne znamke.


V dokumentih je tudi razkrito nezadovoljstvo nad Android OS. Po mnenju Samsunga poišlja Google na trg preveliko število posodobitev, ki jih pri Samsungu zaradi velikega nabora različnih naprav ne morejo tako hitro izvesti. Tako so samo v letu 2012 bili prisiljeni implementirati 40 posodobitev operacijskega sistema Android OS medtem ko so pri Applu v istem obdobju predstavili zgolj štiri posodobitve operacijskih sistemov iOS5 in nato iOS6.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku