Fotoaparati in kamere
29.08.2012 05:59

Deli z drugimi:

Share

Samsung pripravlja kompaktni digitalni fotoaparat z Androidom

Pametni digitalni fotoaparat Samsung Galaxy S Camera bo vsaj za razred boljši od Nikona Coolpix S800c.
Pametni digitalni fotoaparat Samsung Galaxy S Camera bo vsaj za razred boljši od Nikona Coolpix S800c.

Gigant digitalne fotografije Nikon je pred kratkim predstavil pametni digitalni fotoaparat Coolpix S800c. Ta poganja mobilni operacijski sistem Android 2.3 Gingerbread in za zajemanje nepozabnih trenutkov uporablja tipalo BSI CMOS ločljivosti 16 milijonov točk. Ker je Nikon Coolpix S800c med uporabniki digitalnih fotoaparatov vzbudil veliko zanimanja, je podjetje Samsung »skrivoma« registriralo blagovno znamko Galaxy Camera. Mnogi poznavalci so prepričani, da bo računalniški gigant kmalu predstavil svoj prvi pametni digitalni fotoaparat.

Samsung bo s pripravo aparata Galaxy S Camera prednosti mobilnega operacijskega sistema Android združil s kompaktnim digitalnim fotoaparatom. Če gre verjeti spletnim govoricam, bo ta opremljen z enakim na dotik občutljivim zaslonom, kot ga najdemo pri super mobilniku Galaxy S3. To pomeni, da bo ta za prikazovanje slik uporabljal 4,8-palčni oziroma 12,2-centimetrski zaslon Super AMOLED ločljivosti 720 x 1.280 slikovnih točk. Za preračunavanje podatkov pa naj bi skrbel kar štirijedrni Samsungov procesor Exynos 4412 frekvence 1,4 gigaherce.

Na digitalnem fotoaparatu Galaxy S Camera bo po vsej verjetnosti nameščen Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Ta naj bi za zajemanje nepozabnih trenutkov uporablja tipalo CMOS ločljivosti 16 milijonov točk. Tu bosta na voljo še kesonska bliskavica in desetkratna optična povečava. Novinec naj bi v »debelino« meril okoli 18 milimetrov oziroma dvakrat več kot Galaxy S3. Samsung naj bi svoj prvi pametni digitalni fotoaparat Galaxy S Camera predstavil predvidoma v prvi polovici septembra.


Prijavi napako v članku