Telefoni
29.04.2016 11:50
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung objavil poslovne rezultate, ki zgledajo zelo dobro

Android 6.0.1 Marshmallow prihaja na bogato paleto mobilnih naprav Samsung!
Android 6.0.1 Marshmallow prihaja na bogato paleto mobilnih naprav Samsung!

Pri podjetju Samsung imajo veliko razlogov za veselje. Podjetje je objavilo poslovne rezultate za prvo letošnje tromesečje in tako prihodki kot tudi dobiček so zabeležili visoko rast. V primerjavi z enakim obdobjem lani so se prihodki povečali za 5,7 odstotka medtem ko je se je dobiček povečal za 12 odstotkov na 5,8 milijarde ameriških dolarjev.

Razloge za takšno stanje pri Samsungu vidijo na večih poslovnih segmentih. Med prve spadata pametna telefona Galaxy S7 in S7 Edge, ki sta več kot očitno naletela na pozitivne odzive s strani trga. Pri Samsungu so po letih upada prihodkov in prodaje v mobilni diviziji, trend končno obrnili in sedaj beležijo rast. Vodilni pri podjetju so optimistični tudi za prihodnje mesece. S predstavitvijo pametnih telefonov J in prihajajočega Galaxy Note 6, pričakujejo pri podjetju boljšo prodajo pametnih telefonov tudi v drugem in tretjem četrtletju. Razlog zakaj pri Samsungu poudarjajo učinek novih modelov pametnih telefonov je preprost. Trg pametnih telefonov se ohlaja in rasti prodaje več ni. To je tudi eden izmed razlogov zakaj je delnica podjetja po objavi poslovnih rezultatov, ki so presegli pričakovanja finančnih investitorjev, kljub temu padla za slabe tri odstotke. V tem trenutku enostavno več ne izgleda tako, da bi lahko proizvajalci pametnih telefonov na ključnih trgih povečali prodajo.

Drugi pomemben dejavnik pri poslovnih rezultatih naj bi bil povezan s samo optimizacijo produktov. Pametni telefoni namenjeni za srednji ni dostopni cenovni razred so v preteklosti pri Samsungu predstavljali celo zmešnjavo. Vendar pa je podjetje v preteklem letu dni uspelo produktno linijo poenostaviti in predvsem izboljšati do te mere, da so stroški proizvodnje nižji.

Dobra novica za Samsung in tudi celotno mobilno panogo saj je dobičkonosnost podjetij v tem trenutku tudi edini garant za nadaljni razvoj industrije in končnih produktov.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku