Telefoni
01.03.2018 17:44

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy S9 ima najboljši zaslon na svetu

Samsung Galaxy S9 ima najboljši zaslon na svetu
Samsung Galaxy S9 ima najboljši zaslon na svetu

DisplayMate naredi test vsakega telefona, ki na novo vstopi na trg pametnih telefonov. Po zadnjih testih naj bi Samsung Galaxy S9 ponujal najboljši OLED ekran kdajkoli narejen. Seveda se s tem ne bodo strinjali proizvajalci drugih znamk, vendar je Samsung Galaxy S9 v testiranju DisplayMate-a dosegel najvišji možni rezultat. Kljub temu, da so tehnične specifikacije ekrana kar se tiče resolucije enake kot pri predhodniku (2,960 x 1,440) Samsungu Galaxy S8, je novi model nadgrajen s številnimi izboljšavami.

Najbolj vidna izmed izboljšav ekrana je zagotovo izboljšana barvan točnost. DisplayMate je predvsem navdušen nad dejstvom, da S9 podpira visoko raven številnih standardov barvnih lestvic kot so DCI-P3, RGB in sRGB. Portal je v tej kategoriji ocenil Samsung Galaxy S9 kot “Visually Indistinguishable from Perfect”, kar bi pomenilo “praktično perfekten”.

Pri analitičnem podjetju so zatrdili, da je dotični ekran telefona skoraj zagotovo boljši od obstoječega televizorja s tehnologijo 4K Ultra HD. Vsekakor gre za visoko priznanje s strani DisplayMate-a, ki pa najverjetneje ne bo ostalo edina ocena na tako zasičenem prostoru s prihajajočimi novimi napravami v letošnjem letu.

Samsung se ne more prenehati izboljševati

Medtem, ko je Apple z iPhonom X šele pred kratkim vstopil na področje OLED ekranov, je Samsung večino časa tekmoval sam s seboj. Zadnjih nekaj let na tem področju ni imel pretirane konkurence, kar je botrovalo k temu, da so kritiki in analitiki toliko bolj natančno spremljali razvoj izpostavljenega ekrana. Kljub temu, da se zdi, da počasi dosegamo mejo, kjer so predvsem komponente strojne opreme pri večini najboljših pametnih telefonov enake, DisplayMate izpostavlja, da se Samsung osredotoča na “mikro podrobnosti”, ki ločijo Samsung od konkurence. Tukaj igra veliko vlogo izboljšana svetlost in kalibracija ekrana, s katero Samsung želi ponuditi sliko najvišje možne kvalitete, ne samo za telefone v bližnji prihodnosti kot je Samsung Galaxy Note 9, temveč tudi za vse ostale naprave, ki prihajajo v naslednjih letih. Ne glede na profil slike, ki jo išče posamezni uporabnik, Samsung želi ponuditi vrhunsko kvaliteto.

Kar se tiče konkurence smo lahko prepričani, da bo njihov prehod na OLED tehnologijo dokaj težaven. Za zdaj jih še vedno večin uporablja LCD ekrane, kar pa se bo zelo kmalu spremenilo. OLED ekrani namreč ponujajo fleksibilnost uporabe, prav tako pa strokovnjaki napovedujejo več svobode pri dizajnerskih prijemih. Vprašanje, ali je ekran Samsunga Galaxy S9 zares najboljši na svetu, je čisto na mestu, vendar bo leto 2018 dalo še kar nekaj visokoletečih mobilnih naprav, ki prav tako napovedujejo vrhunsko uporabniško izkušnjo na področju erkana in slike.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku