Telefoni
12.04.2017 17:30

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy S8 ob izidu brez asistenta Bixby

Samsung Galaxy S8 ob izidu brez asistenta Bixby
Samsung Galaxy S8 ob izidu brez asistenta Bixby

Bixby še kar nekaj časa ne bo rekel “zdravo”! Samsung je za spletni portal Axios potrdil, da njihov najnovejši model Galaxy S8, ob izidu 21. aprila (v ZDA), ne bo opremljen z eno ključnih lastnosti naprave. Digitalni/glasovni asistent Bixby ne bo zaživel takoj od začetka, vsaj ne v takšni obliki kot smo morda pričakovali, temveč bo Samsung kupcem novega Galaxyja S8 Bixby v celoti “dodal” kasneje.

Diditalni asistent Bixby, katerega je Samsung naznanil prejšnji mesec skupaj z najnovejšimi pametnimi telefoni, je nekoliko drugačen od svojih konkurentov kot sta Siri in Google Now. Za razliko od omenjenih je Bixby poleg glasovnega asistiranja bolj naklonjen k tekstu in s kamero povezanimi orodji.

Samsung je za najhitrejše kupce pripravil neke vrste delno verzijo svojega digitalnega asistenta Bixby, saj bodo v začetni fazi uporabniki imeli na voljo dve orodji asistenta – “Vision” in “Bixby Home” (poseben ekran z obvestili). Kljub vsemu pa tisto glavno, kar verjetno največ kupcev pričakuje od digitalnega asistenta – “Bixby Voice” – prihaja šele pozno proti koncu te pomladi.

Ta Samsungova poteza kaže na to, da Bixby še ni popolnoma pripravljen na najvišji nivo rabe. Samsung je namreč z vso silo hitel na področje glasovnih asistentov, saj si nikakor ni smel privoščiti prevelik zaostanek za tekmeci. Samsung je dodatno razložil, da bo “Bixby voice” na začetku na voljo v zelo okrnjeni sestavi, saj bodo glasovna orodja sicer integrirana v določene ključne aplikacije, vendar bo recimo omejeno število jezikov ipd.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku