Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
Monitorji
Poslovne rešitve
13.05.2022 12:18

Deli z drugimi:

Share

Samsung Electronics na sejmu ISE 2022 predstavlja novo obdobje Micro LED tehnologije

Letošnji modeli zaslonov The Wall prinašajo neverjetne tehnološke inovacije - vključno z doslej najtanjšim zaslonom z razmikom 0,63 slikovnih točk.

Družba Samsung Electronics na sejmu Integrated Systems Europe (ISE) 2022, ki te dni poteka v Barceloni, predstavlja prihodnost tehnologije Micro LED s tremi novimi modeli svoje najsodobnejše zaslonske tehnologije The Wall.

»Tehnologija Micro LED bo opredelila prihodnost inovacij na področju zaslonov. Od luksuzne industrije do gostinstva in potovanj – potencial tehnologije Micro LED je neskončen, saj podjetjem omogoča, da dosežejo več. ISE je največji tovrstni sejem na svetu in veseli nas, da lahko na njem predstavimo razširjeno linijo The Wall. Tehnologija naslednje generacije The Wall bo prinesla koristi, ki presegajo pričakovanja, spremenila vsako podjetje in odprla nove priložnosti,” je dejala Hyesung Ha, izvršna podpredsednica oddelka Visual Display Business pri družbi Samsung Electronics.

Na letošnjem sejmu ISE 2022 Samsung predstavlja model The Wall 2022 (ime modela: IWB) – inovativni modularni zaslon Micro LED, ki zagotavlja poglobljeno izkušnjo gledanja v visoki resoluciji na formatu velikega zaslona. IWB bo na voljo v razmikih 0,63 in 0,94 slikovnih točk. Pri prvem gre za doslej najmanjšo razdaljo slikovnih točk v seriji The Wall.

Funkcija mikro razmika zaslona IWB prikazuje najbolj podrobno sliko in razširitev dinamičnega razpona zaslona s hitrostjo sličic 120 Hz, HDR10/10+ in LED HDR. Po namestitvi The Wall zagotavlja različne velikosti zaslona, ki omogočajo predvajanje filmov od 4K za 279,4-centimetrski (110-palčni) in 8K za 558,8-centimetrski (220-palčni) zaslon, kar ustreza vsem potrebam potrošnikov ali podjetij. To zmogljivost ločljivosti povečuje zmogljiv procesor Micro AI (z umetno inteligenco), ki takoj analizira vsako sekundo vsebine in optimizira kakovost slike medtem, ko hkrati odstranjuje šum.

Povečana je bila skupna velikost ohišij, kar podjetjem in potrošnikom omogoča namestitev le štirih kosov za konfiguracijo zaslona UHD. Prej so jih za enako velikost morali uporabiti 12, saj so bila ta ohišja manjša. To pa sedaj pomeni hitrejše in stroškovno učinkovitejše delovanje. Izboljšano ohišje zaslona okrepi velike zaslone visoke ločljivosti in izboljša mehansko kakovost za poglobljeno gledanje, hkrati pa izboljša prilagajanje robov, saj imate sedaj namesto 12 le 4 ohišja. Skrajšal se je čas namestitve, kar podjetjem ponuja pomembne prednosti v primerjavi z običajnimi LED označevalci.

The Wall je opremljen z vodilno tehnologijo v panogi. Funkcija Multi View omogoča hkratno predvajanje več virov na enem zaslonu. Do štirje različni viri se tako združijo brez dodatnega razdelilnika, ki je potreben za dinamičen prikaz vsebine. Tehnologija Black Seal, vgrajena v zaslon, pa ustvarja brezhibno platno za čistejše ravni črne barve. Z namenom odboja zunanje svetlobe je bila uporabljena folija z izjemno nizko stopnjo odbojnosti. Poleg tega z 20-bitno obdelavo The Wall zagotavlja izjemno kakovost slike in nemoteno gledanje, podprto z najvišjo vrednostjo 2000 cd/m², ki zagotavlja jasnejšo sliko.

The Wall prinaša vse v enem – inovativno in hkrati priročno namestitev

V Barceloni je bil predstavljen tudi monitor The Wall All-in-One (ime modela: IAB), ki je na voljo v treh različnih modelih: 4K 370,84 cm (146 palcev), 2K 370,84 cm (146 palcev) in 2K 279,4 cm (110 palcev). Ta neverjetni zaslon naslednje generacije prinaša inovacije pri namestitvi in ne le pri gledanju. Standardna ločljivost zaslona The Wall All-in-One je v razmerju 16 : 9. Izdelek, ki se prodaja samo po zaslonih, bo na voljo po vsem svetu po sejmu ISE 2022.

Najbolj inovativna lastnost zaslona The Wall All-in-One je priročna namestitev, ki vključuje vnaprej prilagojen spoj in “komplet predpripravljenega okvirja”. Komplet, zaradi katerega je celoten postopek preprost kot pri potrošniškem televizorju, vključuje internaliziran deko okvir zaslona v razmerju 16:9 in vgrajen medijski predvajalnik S-box, kar prav tako zniža skupno ceno.

The Wall All-in-One ponuja elegantno obliko s tankim zaslonom le 49 mm, kar pri celotni namestitvi (če merimo od stene do zaslona) na koncu pomeni 59 mm. Ta tanka neskončna zasnova brez okvirja omogoča neposredno vhodno povezavo na zaslonu brez ločene naprave in tako omogoča čisto in priročno namestitev.

S 20-bitno obdelavo, tehnologijo Black Seal in procesorjem Micro AI lahko drug poleg drugega namestite dva 370,84-centimetrska (146-palčna) zaslona 4K in ustvarite snemljiv model z v razmerju 32:9 ter tako ustvarite celotno steno z izjemno kakovostjo slike.

Vsestranska paleta zaslonov se prilagaja novi dobi – od polnilne postaje za električna vozila do hibridne učilnice

Skupaj z vodilno tehnologijo Micro LED Samsung na sejmu ISE predstavlja različne nove zaslonske izdelke, ki bodo zadovoljili stalno razvijajoče se potrebe te nove dobe. Nova linija bo ponazorila nenehne inovacije na področju gradbenih rešitev, ki vključujejo na primer brezstično komunikacijo in izboljšane varnostne funkcije.

Najnovejšo Samsung zunanjo linijo 2022 (ime modela: OHA 55”, 75”) je za zunanjo vidljivost preveril Underwriters Laboratories (UL), vitka sestava pa omogoča enostavno namestitev in dolgoročno delovanje s certificirano zaščito z oznako IP56. S trpežno in visoko zmogljivo strojno opremo lahko OHA deluje v različnih pogojih. Eden od primerov uporabe so polnilne postaje za električna vozila (EV), po katerih je vedno večje povpraševanje, saj se prodaja električnih vozil po vsem svetu še naprej povečuje.

Na področju izobraževanja Samsung s svojimi inovativnimi izdelki in rešitvami še naprej zagotavlja hibridne učne izkušnje. Nova interaktivna bela tabla Samsung Flip Pro 2022 (ime modela: WMB), ki je na voljo v dveh velikih 189- (75-) in 469,9-centimetrskih (185-palčnih) modelih, ki lahko z izboljšano uporabnostjo in specializiranimi funkcijami za izpolnjevanje nenehno spreminjajočih se izobraževalnih potreb zagotovi tako učiteljem kot učencem.

Na novo dodana povezljivost Samsung Flip Pro prek vmesnika USB tipa C zagotavlja integriran nadzor videa in napajanje (65W polnjenje), medtem ko vrhunska zakasnitev dotika in funkcije več dotikov omogočajo hkratno sodelovanje do 20 oseb. Na novo dodana intuitivna nadzorna plošča, senzorji za nadzor svetlosti ter štirje spredaj in zadaj nameščeni zvočniki izboljšujejo splošno izkušnjo v učilnici in omogočajo nemoteno video komunikacijo v oddaljenih ali hibridnih učilnicah. Nazadnje, s funkcijo SmartView+ lahko na zaslon hkrati brezžično priključite do 50 naprav, poleg tega pa omogoča večpredstavnost na do štirih zaslonih, kar je idealno za večje sejne sobe in tudi digitalizirane učilnice. Tehnologija deluje brezhibno v ozadju, zato je izdelek enostaven za uporabo tako za učitelje kot za učence.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung monitorji Samsung

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več