Poslovne rešitve
30.12.2022 13:28

Deli z drugimi:

Share

Samsung Electronics C-Lab Startups bo del sejma CES 2023

C-Lab Startups prinaša rekordnih 29 zmag na podelitvi nagrad za inovacije CES 2023. Samsung je v zadnjih petih letih pomagal pri zagonu več kot 500 novih podjetij in projektov.
Foto: Samsung
Foto: Samsung

Družba Samsung Electronics je sporočila, da bo na sejmu CES 2023 predstavila nove inovativne projekte, razvite v okviru programa C-Lab[1]. Predstavljeni bodo štirje vznemirljivi projekti iz programa C-Lab Inside, notranji program za tvegana podjetja in osem zagonskih podjetij, ki jih podpira program C-Lab Outside, program za pospeševanje zagonskih podjetij. Obiskovalci si lahko inovativne projekte ogledajo od 5. do 8. Januarja v parku Eureka v Las Vegasu v ZDA, na glavnem razstavnem prostoru za številna zagonska podjetja z vsega sveta. Samsung pričakuje, da bodo zagonska podjetja iz programa C-Lab prek sejma CES pritegnila svetovni trg za svoje projekte, okrepila svojo poslovno prisotnost in vzpostavila stike s potencialnimi vlagatelji.

C-Lab Inside: Metaverse in projekti življenjskega sloga zaposlenih pri družbi Samsung

Samsung od leta 2016 na sejmu CES razstavlja svoje projekte C-Lab Inside. Prihajajoči projekti za leto 2023 pa so bili med tistimi, ki jih trenutno gojijo v podjetju, visoko ocenjeni z vidika inovativnosti, tržne uspešnosti in celovitosti.
Ti projekti so:

 • Meta-Running, platforma metaverse za učenje pravilne tekaške drže
 • Porkamix, platforma metaverse, ki omogoča interaktivno koncertno izkušnjo
 • Soom, nova izkušnja meditacije s povratnimi informacijami v realnem času
 • Falette, 3D digitalna transformacija za izdelke iz tkanin za dom

C-Lab Outside: Startupi, ki predstavljajo robote, umetno inteligenco in podobno v središču pozornosti sejma CES

C-Lab Outside, ki je bil ustanovljen oktobra 2018, je pospeševalni program za zagonska podjetja in je namenjen oživitvi zagonskega ekosistema v Koreji. Startupi, ki so vključeni v program C-Lab Outside, imajo na voljo pisarniške delovne prostore, strokovno mentorstvo zaposlenih v podjetju Samsung ter digitalno marketinško in finančno svetovanje. Dodatna podpora vključuje potencialna partnerstva s podjetjem Samsung Electronics in priložnosti za sodelovanje na vplivnih sejmih IT, kot sta CES in KES (Korea Electronics Show).

V zadnjem letu so Samsung ter centra Daegu in Gyeong-buk Center za Kreativno ekonomijo in Inovacije, ki sta del pobude C-Lab Outside, inkubirali zagonska podjetja, da bi razvila svojo tehnologijo in se pripravila na svetovno predstavitev na sejmu CES 2023.

Osem izbranih zagonskih podjetij je:

 • NdotLight, spletna rešitev za 3D oblikovanje
 • NEUBILITY, mestna dostavna služba s samovozečimi roboti
 • 40FY, digitalna aplikacija za skrb za duševno zdravje od diagnoze do zdravljenja,
 • CELLICO, mikrobionično oko za bolnike z boleznimi mrežnice
 • Plask, orodje za zajemanje gibanja in urejanje animacij, ki temelji na umetni inteligenci in brskalniku
 • Wrn Technologies, storitve usposabljanja za pisanje in ustvarjanje vsebin z uporabo generativne umetne inteligence
 • Catius, pogovorni spremljevalec z umetno inteligenco za otroke
 • Erangtek, mikro repetitor IoT za domače uporabnike za izboljšanje kakovosti klicev

Startupi C-Lab prinašajo rekordnih 29 zmag na podelitvi nagrad za inovacije CES 2023

Združenje za potrošniško tehnologijo (CTA) je novembra 2022 razglasilo prejemnike nagrad za inovacije CES 2023 v 28 kategorijah izdelkov, vključno z nagrado za najboljšo inovacijo. Projekti zagonskih podjetij iz laboratorija C-Lab so prejeli dve nagradi za najboljšo inovacijo, 27 projektov pa je bilo imenovanih za častne prejemnike nagrad za inovacije. Tako je C-Lab za svoje izstopajoče tehnologije leta 2022 domov odnesel kar 22 nagrad za inovacije, leta 2023 pa še sedem.

Družba Samsung Electronics deli svoje znanje o tem, kako osvojiti nagrado za inovacije CES in vstopiti na svetovni trg.

“V veliko veselje mi je, da so zagonska podjetja C-Lab dokazala svojo tehnološko spretnost na svetovnem tržišču, kar dokazuje največ nagrad za inovacije doslej na sejmu CES,” je dejal Hark Kyu Park, predsednik in glavni finančni direktor družbe Samsung Electronics. “Upamo, da bodo zagonska podjetja C-Lab lahko aktivneje prodrla na svetovni trg in pokazala odličnost korejskih zagonskih podjetij.”

Podjetje Dot Inc., ki razvija naprave in programsko opremo za slabovidne, je bilo imenovano za dobitnika nagrade CES 2022 Best of Innovation Award v kategoriji Dostopnost, prejelo pa je še dve nagradi CES Innovation Awards Honorees. Podjetje Verses, ki je razvilo sistem Meta Music System za pretakanje glasbe, je bilo imenovano za dobitnika nagrade CES 2023 Best of Innovation Award v kategoriji pretakanja.

Sedem od osmih zagonskih podjetij, ki bodo razstavljala na stojnici C-Lab – NEUBILITY, 40FY, NdotLight, CELLICO, Plask, Catius in Wrtn Technologies – je prejelo nagrade za inovacije.

Poleg tega je sedem zagonskih podjetij iz programa C-Lab Inside in 11 nekdanjih zagonskih podjetij iz programa C-Lab Outside prejelo dve nagradi za najboljše inovacije in 20 nagrad za inovacije.

Samsung je dosegel svoj cilj spodbujanja 500 zagonskih podjetij in projektov v petih letih

Leta 2018 je družba Samsung Electronics napovedala, da bo v petih letih prek programa C-Lab Outside pospešila 300 korejskih zagonskih podjetij, prek programa C-Lab Inside pa 200 projektov. Podjetje je do zdaj spodbudilo skupno 506 zagonskih podjetij in projektov (304 iz programa C-Lab Outside in 202 iz programa C-Lab Inside).

Samsung je nedavno ustanovil C-Lab Family, edinstveno strokovno mrežo, prek katere lahko zagonska podjetja, ki so končala program C-Lab Outside, še naprej sodelujejo z njimi tudi po zaključku programa C-Lab Outside ali po izstopu iz programa C-Lab. Ustanovil je tudi odbor C-Lab Scale-Up Committee in načrtuje postopno širitev.


[1] Decembra 2012 je bil ustanovljen Samsung C-Lab Inside, ki spodbuja Samsungove zaposlene k odkrivanju novih idej in spodbuja kulturo ustvarjalnosti. Ideje, ki se bodo izkazale za tržno uspešne, se bodo prenesle v notranji oddelek družbe Samsung ali pa bodo postale odcepljeni projekti, ki jih družba podpira.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več