Računalništvo, telefonija
15.07.2008 17:41

Deli z drugimi:

Share

S&T s sistemom SAP v družbi MAN Nutzfahrzeuge

Svetovalci družbe S&T so s svojo kakovostjo, sposobnostjo, izkušnjami in znanjem iz panoge prepričali družbo MAN Nutzfahrzeuge, da je njihovo strokovno znanje najbolj primerno za podporo in mednarodno namestitev kadrovskega sistema SAP HR. S&T bo prevzel vodenje projekta v osmih tovarnah MAN Nutzfahrzeuge v Avstriji in na Poljskem ter zagotovil ekipe strokovnjakov, ki bodo poskrbele za ustrezno izvajanje projekta.

V okviru projekta, ki bo upošteval lokalno zakonodajo v obeh državah, bo S&T izvedel postopno uvajanje sistema SAP HR, ki bo zagotovil zaposlenim v MAN Nutzfahrzeuge višjo stopnjo neodvisnosti pri upravljanju informacijsko podprtih kadrovskih procesov. Projekt bo v Avstriji izveden v tovarnah na Avstrijskem Štajerskem, na Dunaju in v južni regiji Avstrije, na Poljskem pa bo reorganizacija potekala v tovarnah v Krakovu, Poznanu in Starachowicah ter v MAN-ovem računovodskem centru in na sedežu oddelka prodaje in trženja v Varšavi. Dodatni cilj projekta, ki bo po načrtih v obeh državah zaključen do leta 2011, je tudi nadomestiti obstoječi sistem Salzburger Lohn, družba MAN Nutzfahrzeuge pa načrtuje podobne projekte v prihodnje tudi v svojih tovarnah v Veliki Britaniji, Južni Afriki in Turčiji.

“Koncept, ki ga je predlagal S&T, je bil zelo prepričljiv, podjetje pa bo prav tako zagotovilo potrebno podporo v lokalnem jeziku, kar bo omogočilo učinkovito implementacijo projekta,” je povedal Joachim Dütz, vodja zaposlenih na IT-oddelku pri MAN Nutzfahrzeuge.

Skupina MAN ima okoli 36.000 zaposlenih v 40 podružnicah po svetu. V Nemčiji ima pet tovarn, drugod po svetu pa še 170 drugih enot, v katerih je zaposlenih okoli 20.000 ljudi. Družba MAN Nutzfahrzeuge s sedežem v Münchnu je največje podjetje skupine MAN ter eden izmed vodilnih mednarodnih ponudnikov gospodarskih vozil in prevoznih rešitev. V lanskem letu je prodala več kot 100.000 tovornjakov in avtobusov in dosegla prihodek v višini 10,4 milijarde evrov.


Prijavi napako v članku