Računalništvo, telefonija
29.11.2019 10:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na WhatsApp prihajajo samouničujoča sporočila

Samouničujoča sporočila prihajajo na WhatsApp, z novim imenom in nastavitvami
Samouničujoča sporočila prihajajo na WhatsApp, z novim imenom in nastavitvami

Uporabljate funkcije pošiljanja samouničujočih sporočil, ki jih ponuja vedno več aplikacij? Glavna prednost te lastnosti naj bi bila zagotavljanje zaščite in zasebnosti sporočil. V tem članku predstavljamo še eno najbolj priljubljenih aplikacij, ki bo kmalu dobila lastnost samodejnega brisanja sporočil. Samouničujoče aplikacije za sporočila so bolj v povpraševanju med najstniki in študenti, ki ne želijo obdržati zgodovine pogovora. To je privlačna funkcija za vse tiste, ki ne želijo obdržati svojih fotografij in sporočil v sprejemniku.


Eden zadnjih akterjev, ki se je odločil za uporabo tovrstne lastnosti, je WhatsApp. Nova beta različica aplikacije kaže jasen način, kako bo lastnost delovala. WABetaInfo je ugotovil, da je bila samouničujoča lastnost v beta verziji aplikacije WhatsApp za Android 2.19.348 preimenovana. Predhodno znana lastnost pod imenom “Disappearing Messages”, se po novem imenuje “Delete Messages”. Najnovejša beta verzija aplikacije spreminja tudi časovni okvir, v katerem bo aplikacija sporočila samodejno izbrisala.


V predhodnih beta izdajah aplikacije je bilo možno sporočila izbrisati po petih sekundah ali po eni uri. Z novim imenom pa bo na voljo tudi novi set nastavitev. Glede na to, da bodo sporočila čakala v “Delete Messages”, bomo lahko uporabniki nastavili, da se sporočila izbrišejo po eni uri, enem dnevu, tednu, mesecu ali letu.


WABetaInfo je z javnostjo delil še informacije o tem, da bo nova opcija “Delete Messages” podpirala tudi “temni način”, o katerem smo pisali pred kratkim. Za zdaj je sicer nemogoče napovedati, kdaj bo dotična novost na voljo v aplikaciji WhatsApp, vsekakor pa bomo dogajanje spremljali.


Tako kot mnoge druge Android aplikacije, tudi WhatsApp ponuja beta program v Google Play trgovini. Na žalost pa trenutno ni prostora za nove beta uporabnike.


Prijavi napako v članku