Telefoni
01.10.2012 12:02
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

S pomočjo QR kode do izgubljenih stvari

Podjetje FinderCodes je pripravilo nadvse zanimivo QR kodo, ki vsebujejo vse informacije o lastnikih izgubljenih naprav, predmetov in celo živali. Te so dosegljive na spletnem portalu.
Bi vi lastniku vrnili izgubljen predmet, če bi bil ta opremljen s QR kodo?
Bi vi lastniku vrnili izgubljen predmet, če bi bil ta opremljen s QR kodo?

Stvari postajajo vse manjše. Zaradi tega jih je še toliko bolj enostavno izgubiti. Medtem ko je izguba dragocenega predmeta edinstvena izkušnja, se nam to lahko pripeti na sto in en način. Ob izgubi dragocene elektronske naprave (kot so na primer pametni mobilni telefon, digitalni fotoaparat, kamkorder in podobno) pogosto nismo le ob denar, ampak tudi ob zelo dragocene nepozabne trenutke.

Ker QR koda med imetniki mobilnih naprav postaja vse bolj priljubljena, je podjetje FinderCodes pripravilo nadvse zanimivo storitev. Gre za namenske QR kode, ki vsebujejo vse potrebne informacije o lastnikih naprav, predmetov in celo živali. Te lahko bodisi obesimo bodisi prilepimo. Za odčitanje namenske QR kode pošten najditelj potrebuje le pametni mobilni telefon z nameščeno aplikacijo za branje QR kod. Če tega nima, lahko do podatkov lastnika pride z vpisom posebne kode na spletni portal podjetja FinderCodes.

Podjetje FinderCodes za novo storitev, ki je dosegljiva na spletni strani http://goo.gl/o5Iu3, zahteva preračunanih 19,5 evrov. Zdraven dobimo še paket s srednje veliko oznako, malo oznako in pet samolepljivih oznak. Vprašanje tu je, ali bi bil najditelj tako pošten in iznajdljiv, da bi se potrudil najti informacije o lastniku?


Prijavi napako v članku