Prenosni računalniki
16.05.2010 14:39
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bomo letos dobili tudi tablični računalnik znamke BlackBerry?

Glede na priljubljenost mobilnikov BlackBerry se ni za bati, da ne bi podobne usode doživel tudi tablični računalnik.
Glede na priljubljenost mobilnikov BlackBerry se ni za bati, da ne bi podobne usode doživel tudi tablični računalnik.

Tablični računalniki so premamili marsikoga in marsikoga še bodo, saj se iz meseca v mesec oglaša vse več podjetij, ki pripravlja oziroma šele bo začelo pripravljati svoj tablični računalnik. Če gre verjeti govoricam, ki so se pojavile na spletu, naj bi se vse večji karavani podjetij s tabličnim računalnikom priključilo tudi podjetje Research in Motion, sicer najbolj znano po svojih mobilnih telefonih BlackBerry. Po govoricah sodeč naj bi podjetje tudi svoj tablični računalnik prodajalo pod imenom BlackBerry.

Podjetje Research in Motion naj bi azijskemu podjetju Hon Hai Precision Industry Co. Ltd. že oddalo naročilo za izdelavo svojega tabličnega računalnika. Marsikomu sicer to azijsko podjetje ni znano, a gre za podjetje, ki za Amazon proizvaja zelo popularen tablični računalnik Kindle.

Po govoricah sodeč naj bi tablični računalnik BlackBerry imel 8,9-palčni (22,6-cm) zaslon ter bil povezljiv tako z Bluetoothom kot Wi-Fi-jem. Namenjen naj bi bil predvsem za brskanje po spletu in pošiljanju elektronske pošte, uporabljali pa naj bi ga lahko tudi za GPS navigacijo. Govorice na spletu tudi pravijo, da želi ekipa, ki dela na tem tabličnem računalniku, tega ponuditi kupcem kar se da hitro. Njegov prihod na prodajne police bi morda lahko dočakali še v letošnjem letu.


Prijavi napako v članku