Strojna oprema
03.07.2006 06:41

Deli z drugimi:

Share

Revolucionarna zasnova HP-jevih strežniških rezin

HP je predstavil revolucionarno arhitekturo strežniških rezin, ki strankam omogoča prihraniti milijone dolarjev pri širitvi podatkovnih središč.

Po treh letih razvoja strežniške rezine HP BladeSystem c-Class nudijo več kot konkurenca na področjih virtualizacije, napajanja in hlajenja. Istočasno ponujajo zmožnosti upravljanja, s katerimi je mogoče v tipičnem podatkovnem središču za 46 odstotkov zmanjšati operativne in kapitalske stroške.

Nov HP-jev sistem strežniških rezin HP BladeSystem kot prvi sistem omogoča ožičenje računalniških virov ter kasnejše preprosto spreminjanje, dinamično prilagajanje napajanja in hlajenja za zmanjševanje porabe električne energije ter do desetkratno povečanje storilnosti sistemskih administratorjev.

Poleg tega je sistem HP BladeSystem tudi modularen ter podjetjem vseh velikosti omogoča začetek izgradnje podatkovnega središča s strežniki ProLiant in Integrity, sistemi za shranjevanje podatkov HP StorageWorks ter z odjemalskimi rezinami. Kasneje lahko podjetja v skladu s spreminjajočimi se zahtevami širijo svoje podatkovno središče z novimi aplikacijami in izdelki drugih proizvajalcev.

Nova zasnova podatkovnim središčem omogoča v treh letih zmanjšati tako stroške nakupov sistemov za do 41 odstotkov kot stroške namestitve podatkovnega središča za do 60 odstotkov. Obenem skrajša začetno namestitev sistemov in povezane stroške za do 96 odstotkov.

Paleta izdelkov HP BladeSystem c-Class je ključni del HP-jeve strategije prilagodljive infrastrukture, ki strankam pomaga vzpostaviti avtomatizirana računalniška okolja. Ta znižujejo stroške upravljanja in vzdrževanja informacijske infrastrukture ter zagotavljajo višjo kakovost storitve.

“Izdelki HP BladeSystem c-Class izkoriščajo najboljše tehnologije iz vseh področij HP-jevega delovanja, od strežnikov NonStop do tiskalnikov. Vse te tehnologije združujejo tako, da našim strankam pomagajo kupiti, zgraditi, upravljati in uporabljati svoje računalniške vire,” je povedala Ann Livermore, izvršna podpredsednica podjetja HP. “Z uporabo preproste zasnove, takoj pripravljene na uporabo, lahko stranke dramatično zmanjšajo največje stroške, ki se pojavljajo v današnjih podatkovnih središčih.”

Nova arhitektura strežniških rezin s seboj prinaša prihodnost računalniških sistemov v poslovnih okoljih. HP se je pri zasnovi in načrtovanju inovacij v sistemu HP BladeSystem osredotočil na tri ključna področja: virtualizacija, napajanje in hlajenje ter upravljanje sistemov.

HP-jeva arhitektura HP Virtual Connect Architecture rešuje izzive, povezane s kompleksnostjo ožičenja podatkovnih središč. Arhitektura omogoča, da se ožičenje podatkovnega središča postavi le enkrat, kasneje pa lahko sistemski administratorji vire upravljajo preko virtualiziranih povezav Ethernet in Fibre Channel. S tem podjetja prihranijo veliko časa, povezanega s čakanjem na preoblikovanje podatkovnih središč.

Virtualizacija je povezana z najhitrejšim omrežnim prenosom in skupno pasovno širino pet terabitov. Ta kombinacija zagotavlja za več let prednosti pred povečevanjem količine podatkov tudi za najzahtevnejša poslovna okolja in podpira možnosti priklopa izdelkov vodilnih ponudnikov omrežnih tehnologij.

Poleg tega strežniki HP BladeSystem c-Class in omrežja za shranjevanje podatkov StorageWorks poenostavljajo konsolidacijo informacijskih tehnologij z integracijo vmesnika med strežniki in sistemi za shranjevanje podatkov. Nova stikala HP BladeSystem 4Gb/s Fibre Channel za omrežja SAN in prvi serijsko vgrajeni vmesnik 4Gb/s Fibre Channel HBA zmanjšata stroške povezljivosti omrežij SAN za več kot 40 odstotkov, istočasno pa zagotavljata visoko razpoložljivo povezavo z obstoječimi omrežji za shranjevanje podatkov. Stikala istočasno za do 60 odstotkov zmanjšajo količino potrebnih kablov Fibre Channel.

HP je v skladu s svojo vizijo energetsko učinkovitih računalniških sistemov razvil tudi tehnologije HP Thermal Logic. Te uporabljajo termalni nadzor, s katerim visoko gostoto strežnikov izkoriščajo za prednost na področju napajanja in hlajenja, ne da bi ob tem zmanjšale procesorsko moč. Prvič lahko stranke z nadzorom nad posameznimi strežniki in celotnimi strežniškimi omarami zmanjšajo stroške električne energije in vpliv na okolje ter obenem ohranijo razpoložljivost aplikacij.

Na tem področju je HP predstavil tudi izredno učinkovit aktivni hladilnik HP Active Cool Fan, ki v primerjavi s tradicionalnimi hladilniki pretok zraka v strežnikih zmanjša za 30 odstotkov, porabo električne energije pa za 50 odstotkov. Arhitektura c-Class istočasno nudi zmanjšanje porabe električne energije za do 40 odstotkov v primerjavi s klasičnimi strežniškimi omarami.


Prijavi napako v članku