Tablični računalniki
06.04.2014 08:14
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Revolucionarna tablica praznuje

Revolucionarna tablica praznuje
Revolucionarna tablica praznuje

Pred štirimi leti se je v tehnološkem svetu začelo novo poglavje. S predstavitvijo prvega modela iPada se je začela doba tabličnih računalnikov, ki danes vse bolj nadomeščajo klasične namizne računalnike in prenosnike.

Več kot 30 let po prvotni viziji Steva Jobsa, ki je že leta 1983 napovedal željo po majhnem prenosnem računalniku, ki bo kot knjiga z izjemno enostavnim uporabniškim vmesnikom, so pri Applu razvili končen produkt.


Sprva so bili odzivi bolj negativni kot pozitivni. V nasprotju s predstavitvijo pametnega telefona iPhone, je iPad bistveno bolj polariziral. Kritiki so iPad ocenjevali kot prevelika in pretežka različica iPoda brez potenciala, saj ni možno uporabljati miške in je s tem neprimeren za opravljanje delovnih nalog. Vendar so se kritike hitro polegle, saj so do konca leta 2010 že prodali čez 15 milijonov iPadov. Posledično danes vsi proizvajalci ponujajo tablične računalnike najrazličnejših velikosti in cenovnih razredov.


Skupaj z nasledniki je Applu do danes uspelo prodati več kot 170 milijonov iPadov. S tem predstavlja v tem trenutku najbolj prodano tablico na svetu. Kar 36 odstotkov vseh prodanih tablic v letu 2013 je na hrbtni strani vsebovalo jabolko in to kljub številni konkurenci na ostalih platformah.


Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku