Računalništvo, telefonija
30.04.2019 07:48

Deli z drugimi:

Share

Revolucionarna igralna konzola PlayStation 5 bo naprodaj šele..

Igralno konzolo PlayStation 5 naj ne bi bilo mogoče kupiti pred aprilom naslednjega leta.
Igralno konzolo PlayStation 5 naj ne bi bilo mogoče kupiti pred aprilom naslednjega leta.

Nedavno so se svetovni mediji razpisali o prihajajoči igralni konzoli PlayStation 5 podjetja Sony, ki vsaj na papirju obeta veliko. Ta naj bi bila namreč opremljena s tretjo generacijo procesorjev AMD Ryzen ter naj bi nudila podporo za vsebine ločljivosti 8K in bolj natančno izvajanje svetlobnih efektov, kot so sence in odboji svetlobe v realnem času. Poleg tega novost obljublja še hitrejši pogon Solid State ter izboljšani avdio procesor, ki bo poskrbel za boljšo kakovost zvoka.

Na žalost bo treba na revolucionarno igralno konzolo PlayStation 5 podjetja Sony še nekoliko počakati. Novost na prodajnih policah trgovin namreč ne bomo videli pred aprilom leta 2020. Lahko pa se zgodi, da bomo morali nanjo počakati še nekoliko dlje, saj se pri podjetju Sony zavedajo, da prehitra najava točnega datuma pričetka prodaje igralne konzole PlayStation 5 bo negativno vplivala na prodajo trenutne igralne konzole PlayStation 4, katere prodaja že rahla upada.

Medtem ko je bilo leta 2017 skupno širom sveta prodanih okoli 19 milijonov enot igralnih konzol PlayStation 4, se je ta številka v lanskem letu zmanjšala na 17,8¸milijonov enot. Zaradi najave prihoda igralne konzole PlayStation 5 pa naj bi se prodaja zdajšnje konzole zmanjšala za dodatnih 10 odstotkov. Zaradi tega bo podjetje Sony to občutilo tudi na področju prodaje konzolnih iger in spletnih storitev zanjo, kar bo posledično vplivalo tako na prihodke kot na dobiček podjetja.


Prijavi napako v članku