Računalništvo, telefonija
03.04.2019 12:11
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Retro konzoli Sega bosta na voljo …

Retro igralni konzoli Genesis Mini in Mega Drive Mini.
Retro igralni konzoli Genesis Mini in Mega Drive Mini.

Retro igralne konzole gredo v prodajo kot za stavo, saj po mnenju mnogih poznavalcev nudijo precej boljšo igralnost v primerjavi s sodobnimi igralnimi konzolami. To bo povsem držalo tudi za prenovljeni igralni konzoli Genesis Mini in Mega Drive Mini, ki bosta sprva naprodaj le v Združenih državah Amerike in na Japonskem. Novinca bosta na voljo od 19. septembra dalje, nekoliko kasneje pa bosta prispeli še v Evropo.

Igralni konzoli Genesis Mini in Mega Drive Mini bosta imeli prednameščene retro igre, pri čemer bodo določene igre naložene zgolj na eni od njiju in za določeno državo. Skupno naj bi bilo prenameščenih okoli 40 retro iger. Med njimi pa bodo zdaleč najbolj izstopale igre, kot so Sonic the Hedgehog 2, Shining Force, Gunstar Heroes and Comix Zone, Space Harrier II, Puyo Puyo 2, Rent-a-Hero, Castlevania Bloodlines in Powerball.

Zanimivi igralni konzoli Genesis Mini in Mega Drive Mini bomo napajali preko vmesnika microUSB, medtem ko bo za prikaz slik na zunanji zaslon v ločljivosti 720p na voljo izhod HDMI. Za igranje bo na voljo igralni plošček s šestimi gumbi, zagotovljena pa bo tudi možnost shranjevanja med samim igranjem. Novinca na srečo ne bosta pretirano draga, saj bo zanju na Japonskem v prosti prodaji treba odšteti okoli preračunanih 53 evrov za različico z enim igralnim ploščkom oziroma okoli preračunanih 71 evrov za različico z dvema igralnima ploščkoma. V Evropi bodo cene nekoliko višje, in sicer med 60 in 80 evri.


Prijavi napako v članku