Računalništvo, telefonija
Tiskalniki in skenerji
Poslovne rešitve
16.10.2023 08:00

Deli z drugimi:

Share

Zakaj je označevanje izdelkov pomembno? Kako ga lahko poenostavite?

Industrija je organizirani kaos. Če še nikoli niste stopili v industrijski obrat, se težko zavedate, koliko premikajočih se delov je potrebnih za razvoj in distribucijo enega samega izdelka.

Načrtovanje in oblikovanje, nabava, skladiščenje, nadzor kakovosti, upravljanje, vzdrževanje … Posamično vsi procesi delujejo obvladljivi in nekaj povsem vsakdanjega za zunanjega laika, a v resnici gre za kompleksne procese, ki zahtevajo mikro in makro koordinacijo. Tudi označevanje izdelkov in embalaže mnogim na prvi pogled deluje nekaj nedolžnega, nekaj kar lahko storiš s povsem vsakdanjim tiskalnikom, v praksi pa potrebuješ veliko bolj napredne rešitve. Zakaj?

Označevanje ima v industriji pomembno vlogo. Je ključnega pomena za identifikacijo, sledljivost in informiranje potrošnikov. Brez ustreznega označevanja podjetje ne more oziroma ne sme lansirati svojih produktov. Ovir pri procesu označevanja je več. Prioritetno morajo podjetja poskrbeti, da so označbe skladne z regulativami. Izbrati morajo rešitev za označevanje, ki poskrbi, da so označbe odporne na različne pogoje (voda, olje, vlaga, UV svetloba in podobno) in da le-te ostanejo berljive ne glede na zunanje dejavnike.

Hkrati je izziv najti rešitev za označevanje, ki je primerna za različne materiale in izdelke, ustrezna za velikost obrata ter hitrost proizvodnje. To so nekateri vsakdanji izzivi, s katerimi se podjetja srečujejo pri označevanju. Nismo pa še niti prišli do okoljskih vprašanj, stroškovne učinkovitosti, estetike označb in vprašanja avtomatizacije.

Kot pri vsakem projektu, se je potrebno informirati, katera rešitev ustreza podjetju – tako kratkoročno kot dolgoročno. Podjetje TIFT se s tovrstnimi vprašanji srečuje na dnevni ravni. Dolgoletne izkušnje jim omogočajo, da se prilagodijo edinstvenemu izzivu vsake stranke. Na razpolago imajo visokokakovostne rešitve, ki jih lahko uporabijo v različnih industrijah.

Pomembno pa je, da niso le distributer rešitev za označevanje, ampak nudijo celostno podporo pri vzpostavitvi in vzdrževanju rešitev za označevanje ter nadaljnjem svetovanju.

hitachi tiskalniki za označevanje in kodiranje

Hitachi tiskalniki – laser ali inkjet? Vsak ima svoje prednosti

Hitachi tiskalniki imajo bogato preteklost zadovoljnih uporabnikov. Uporabljajo jih v različnih industrijskih panogah, kjer skrbijo za natančno, učinkovito in hitro označevanje. Ločijo se na laserske in inkjet tiskalnike.

Hitachi inkjet tiskalniki uporabljajo patentirano tehnologijo, ki zmanjšuje porabo tekočine pri obratovanju. Ne le, da zaradi tega sodijo med najbolj učinkovite rešitve za označevanje, hkrati podjetju zmanjšajo stroške, okolju prihranijo ogromne količine emisij hlapnih organskih spojin in se na koncu še pohvalijo z daljšo življenjsko dobo. Kljub vsemu pa ves ta čas kakovost tiska ostane nespremenjena. Hitachi inkjet tiskalniki se prilagodijo skoraj sleherni industriji, od prehrambene in farmacevtske do avtomobilske in kemične industrije.

Hitachi laserski tiskalniki izdelke in embalaže označujejo brezkontaktno, kar ima svoje edinstvene prednosti, vključno z odlično kakovostjo oznak in nizkim stroškom vzdrževanja. Če iščete rešitev za označevanje s poudarkom na stroškovni učinkovitosti, trajnosti in kakovosti, potem so Hitachi laserski tiskalniki zelo dobri kandidati. Ali ustrezajo prav vašemu podjetju, pa vam lahko odgovorijo v podjetju TIFT.

Matthews tiskalniki – robustni, zanesljivi in prilagodljivi

Nenapovedana prekinitev proizvodnje je neizogibna. Težko je predvideti vsak scenarij, ki bi lahko vplival na proizvodnjo. Podjetjem ostane le, da izberejo rešitve, ki so se dokazale kot robustne in zanesljive. To je največja odlika Matthews tiskalnikov, ki lahko prenesejo bremena najzahtevnejših proizvodnih obratov.

Matthews VIAjet T-serija je odlična za označevanje na poroznih podlagah z visoko kvaliteto zapisa. VIAjet L-serija termalnih inkjet tiskalnikov se uporablja v zahtevnih obratih, kjer hitrost ne sme vplivati na kakovost tiska. VIAjet V-serija pa je primerna predvsem za okolja, kjer sta prioriteta učinkovitost in enostavna integracija.

Matthews in Hitachi tiskalniki pa imajo skupni imenovalec – centralna platforma Mperia. Mperia omogoča uporabnikom, da iz enega vmesnika upravljajo več tiskalnikov, ne glede na blagovno znamko in vrsto tiskalnika. S platformo Mperia lahko podjetje zmanjša čas izpadov, napake operaterjev in morebitne odpoklice. Platforma je skalabilna in se zlahka prilagodi obstoječim poslovnim sistemom. Z vključitvijo računalniškega vida pa lahko še dodatno avtomatizirate proces odpravljanja napak in poročanja.

Proces označevanja ni enostaven. Vsak proizvodni obrat je drugačen. Pri integraciji naprednih rešitev boste potrebovali pomoč. Obiščite www.tift-koding.com ali pa kontaktirajte strokovnjake podjetja TIFT na 01 600 10 20. Svetovali vam bodo, katera rešitev je za vas najbolj ustrezna.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
laserski tiskalniki

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TIFT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TIFT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TIFT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več