Računalništvo, telefonija
27.10.2013 08:33

Deli z drugimi:

Share

Rešitve MIT za poslovno uspešnost

Podjetje MIT informacijske rešitve je izdelalo novo rešitev za sistem MIT Orkester, s katero podjetja poenostavijo operativni in stroškovni kontroling ter odločevalcem zagotovijo kakovostne informacije za doseganje poslovne uspešnosti.
Rešitve MIT za poslovno uspešnost
Rešitve MIT za poslovno uspešnost

Kontroling igra pomembno vlogo pri zagotavljanju pravočasnega odkrivanja anomalij v poslovanju ter hitrem ukrepanju, s katerim se podjetje izogne nenačrtovanim izgubam, bodisi z vidika stroškov bodisi z vidika prihodka. V podjetju MIT informacijske rešitve so izdelali zaokroženo informacijsko rešitev za podporo kontrolingu pri operativnem in strateškem načrtovanju na področju financ, prodaje, nabave in proizvodnje. Ta rešitev podjetjem omogoča pravočasno odkrivanje odstopanj od načrtovanih rezultatov, hkrati pa omogoča ugotavljanje vzrokov za odstopanje ter sprejemanje ustreznih korektivnih ukrepov, s katerimi zagotavljajo poslovno uspešnost. Novost so predstavili tudi na svojem tradicionalnem MIT-ovem posvetu, letos pod naslovom »Planiranje za poslovno uspešnost«, kjer so predstavili dobre prakse finančnega, proizvodnega in nabavnega kontrolinga v uspešnih slovenskih podjetjih kot sta Gorenje Surovina ter Belimed .

»Zadnja gospodarska kriza je pokazala, da so podjetja lahko uspešna samo, če se pravočasno prilagodijo na zaostrene poslovne razmere ter so sposobna optimizirati celotno poslovanje, v skladu z manjšim povpraševanjem, večjimi cenovnimi pritiski ter naraščajočo konkurenco,« je poudarila Marjeta Povalej, direktorica MIT informacijske rešitve.

Učinkovit vodstveni mehanizem

Z novo rešitvijo za poslovno planiranje podjetja pridobijo učinkovit vodstveni mehanizem, s katerim na eni strani obvladujejo načrtovanje na vseh področjih poslovanja, na drugi strani pa spremljajo odstopanja in se nanje ustrezno odzivajo. Prednost MIT-ove rešitve je, da prek avtomatiziranih postopkov in sodobnih analitičnih orodij odpravlja ročno zbiranje in obdelavo podatkov iz različnih poslovnih procesov.

»Informacijska rešitev za podporo planiranju službam kontrolinga omogoča, da se bolj posvetijo vsebini informacij namesto zbiranju podatkov. Tako postanejo bolj učinkoviti, hkrati pa različnim vodstvenim ravnem zagotavljajo prilagojene in verodostojne informacije,« je še pojasnila Marjeta Povalej.

MIT-ova rešitev službam kontrolinga poenostavlja nadzor globalnih parametrov proizvodnje, nabave in financ, kar izboljšuje izvajanje ključnih poslovnih procesov. Z vidika financ bolje obvladujejo finančni tok, kar pomeni, da podjetja lažje servisirajo svoje obveznosti do dobaviteljev in zaposlenih. To se na primer v proizvodnih podjetjih odraža v pravočasnih dobavah surovin in repro materiala ter razpoložljivosti proizvodnih kapacitet in človeških virov. Podobno izboljšuje načrtovanje tudi v proizvodnji in nabavi.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem JARES d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri JARES d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem JARES d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku