Računalništvo, telefonija
18.03.2005 10:59

Deli z drugimi:

Share

Renault izbral HP za zunanje izvajanje storitev

HP je sporočil, da ga je Renault za naslednjih pet let izbral za upravljanje in razvoj globalnega okolja namiznih računalnikov. Pogodba vključuje 87.000 zaposlenih v Renaultu v 26 državah, njena vrednost pa je ocenjena na 150 milijonov USD. Pogodba vključuje tudi Slovenijo, kar pomeni da bo slovenska podružnica podjetja HP izvajala upravljanje namiznih okolij tudi v slovenskem Renaultu in novomeškem Revozu. Renault namerava s podpisom pogodbe izkoristiti ekonomijo obsega, ki jo prinaša standardizirano informacijsko okolje, kar vključuje tudi letno zmanjševanje stroškov in izboljšanje ravni storitev. Renault pričakuje tudi prednosti skupnega pristopa k nadzoru nad stroški, inovacijami in kakovostjo. Pogodba vključuje upravljanje namiznega okolja, ki ga sestavljajo osebni računalniki, delovne postaje, lokalni in omrežni tiskalniki ter videokonferenčna in druga dodatna oprema.

HP bo zagotavljal tudi stalno dostopno (24×7) podporo in storitev podpore prek spletnega portala eSupport, upravljanje s sredstvi in licencami ter mobilne rešitve za dostop do elektronske pošte in intraneta prek dlančnikov. HP-ju se bo iz različnih podružnic po vsem svetu pridružilo 160 Renaultovih zaposlenih.
Poleg tega bo HP za Renault razvil “Strokovni center”, ki bo svetoval in pomagal podjetju pri razvoju vseh računalniških rešitev. Center bo deloval v Franciji in bo osredotočen na razvoj in dostavo strežniških, strojnih, namiznih ter mobilnih rešitev in inovacij, kar bo Renaultu pomagalo pri nadaljnjem izboljševanju poslovne učinkovitosti in zmanjševanju stroškov.

Projekt je zasnovan tako, da Renaultu omogoča boljšo tehnološko podporo za poslovno strategijo nadaljnje rasti in širjenja na mednarodne trge. Celoten projekt temelji na HP-jevi strategiji prilagodljivega podjetja, ki omogoča boljše usklajevanje tehnologije s poslovnimi potrebami podjetja.


Prijavi napako v članku