Računalništvo, telefonija
18.02.2020 20:00

Deli z drugimi:

Share

Razvoj inovativnih izdelkov je s TECOS-om stroškovno in časovno učinkovit

.. TECOS že več kot 25 let uspešno sodeluje s slovenskimi podjetji, prepoznaven pa je tudi v evropskem prostoru ..
Xvida Boomerang omogoča postavitve iPada na katero koli površino.
Xvida Boomerang omogoča postavitve iPada na katero koli površino.

Vpet je v vse veje proizvodne industrije, specializiran na področju oblikovanja, optimizacije in razvoja (predvsem plastičnih) delov, procesov, materialov in celotnega proizvodnega sistema. Podjetjem iz različnih panog nudi integrirane rešitve – projekte na ključ pri razvoju izdelkov, kar zajema oblikovanje izdelka na podlagi ideje, napredne računalniško podprte analize, izdelavo prototipov, maloserijsko in serijsko proizvodnjo plastičnih komponent, 3D-tisk in 3D-meritve komponent in vzvratno inženirstvo ter namestitev proizvodnih procesov za serijsko proizvodnjo. Verjamejo, da sodelovanja najlažje ponazorijo s primeri, zato tokrat izpostavljajo dva.

Boomerang je večkrat nagrajeni pionirski izdelek slovenskega proizvajalca Xvida, ki združuje inovativnost in praktičnost v enem. Stojalo nudi 3 različne postavitve iPada pod različnimi koti (22°, 45° in 60°). Pri razvoju inovativnega sistema magnetne pričvrstitve je sodeloval tudi TECOS, pri čemer so v sodelovanju z naročnikom poskrbeli za celotni razvoj izdelka z inovativnim mehanizmom, načrtovanjem orodja in zagonom proizvodnje. Ob tem so upoštevali tudi pričakovanja uporabnikov, dosegli nizko težo (130 g) in čvrstost konstrukcije kot oprijema pri namestitvi na različne površine ter kompatibilnost med vsemi Xvida stojali in držali.

Xvida Boomerang tako uporabnikom poleg naštetega zagotavlja tudi zaščito iPada na zadnji strani in vseh kotih, hkrati pa je kompatibilen z Apple Smart Cover zaščito. Vsakemu Boomerang stojalu je priloženo tudi Multi Mount držalo, ki ga lahko namestimo kamor koli s čvrstim, hitrim in natančnim magnetnim spajanjem med obema deloma stojala.

NeoRhythm

Za podjetje MDCN TECH so v TECOS Razvojnem centru orodjarstva Slovenije razvijali nevrostimulacijsko napravo NeoRhythm.

Naprava NeoRhythm je namenjena izboljšanju delovanja možganskih valov s pomočjo elektro-magnetne terapije.

NeoRhythm deluje na metodi magnetne stimulacije z nizko/srednjo intenziteto repeticije. Z ustreznim pozicioniranjem tuljav znotraj naprave, ki ustvarijo magnetna polja, lahko vplivamo na točno določen del možganov za dosego želenega učinka. Možgani se sinhonizirajo s frekvencami, kar blagodejno vpliva na počutje, boljšo koncentracijo in spanec. Prav tako pomaga energizirati telo in um, poviša učinek meditacije in pomaga pri blaženju bolečin. Učinkovitost NeoRhythm naprave je bila potrjena z neodvisnim dvojno slepim preizkusom, podprta pa je tudi z mnogimi znanstvenimi študijami.

Naloga Tecosa je bila določitev oblike naprave z vsemi želenimi funkcionalnostmi. Ena glavnih zahtev pri razvoju je bila prilagodljivost naprave različnim velikostim glav ter čim manj moteča uporaba. Zaradi želene prilagodljivosti naprave so razvili različne koncepte, ki so jih mehansko preverjali z računalniškimi simulacijami in jih fizično izdelali s prototipnimi tehnologijam ter testirali. Za izbran koncept, ki omogoča enostavno prilagodljivost, smo izdelali vso potrebno dokumentacijo za izgradnjo orodij za serijsko proizvodnjo. Fazi potrjevanja in izdelave orodij za serijsko proizvodnjo je v oktobru 2019 sledila nulta proizvodnja, v začetku novembra 2019 pa še zadnje optimizacije orodij in začetek serijske proizvodnje.

Več študij primerov najdete na www.tecos.si. TECOS je zanesljiv partner za varen in uspešen razvoj vaših idej in optimizirano proizvodnjo brez odvečnih težav! (P.R.)


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več

ONEDRONE d.o.o.

Cesta Andreja Bitenca 36, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 041 688 150

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več
Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več