Telefoni
29.01.2014 12:29

Deli z drugimi:

Share

Razkrite vse specifikacije mobilnika Nokia Normandy!

Pametni mobilni telefon Nokia X, ki nastaja v okviru projekta Normandy, bo po vsej verjetnosti prvi pametni mobilni telefon finskega giganta, ki bo opremljen z Androidom. Zanesenjaki spletnega portala @evleaks pa so poskrbeli za razkritje vseh strojnih specifikacij novosti.
Cenovno ugodni pametni mobilni telefon Nokia s predelanim Androidom naj bi bil naprodaj že marca!
Cenovno ugodni pametni mobilni telefon Nokia s predelanim Androidom naj bi bil naprodaj že marca!

Vse več spletnih govoric nakazuje, da bo Nokia X (razvojna oznaka Normandy) prvi pametni mobilni telefon finskega giganta, ki bo temeljil na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android. Zanesenjaki spletnega portala @evleaks pa so pred kratkim še dodatno prilili olje na ogenj, saj so razkrili vse strojne specifikacije novosti. Iz njih je razvidno, da bo mobilnik Nokia X namenjen predvsem manj zahtevnim uporabnikom storitev mobilne telefonije oziroma tistim, ki še nikoli niso rokovali s pametnimi mobilnimi telefoni.

Iz razkritih strojnih specifikacij je razvidno, da bo pametni mobilni telefon Nokia “X” Normandy opremljen s 4-palčnim (10,2-centimetrskim) zaslonom ločljivosti WVGA (480 x 800 slikovnih točk), za poganjanje prirejenega operacijskega sistema Android pa bo na voljo 2-jedrni procesor Qualcomm Snapdragon frekvence enega gigaherca. Preostala strojna oprema naj bi obsegala še 512 megabajtov sistemskega pomnilnika, vgrajeni pomnilnik s štirimi gigabajti prostora, režo za pomnilniške kartice microSD, digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk in baterijo kapacitete 1.500 miliamper ur. Novost naj bi omogočala celo sočasno uporabo dveh telefonskih kartic SIM.

Na vgrajenem pomnilniku bo po vsej verjetnosti nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.4 KitKat s prirejenim grafičnim vmesnikom in omejenim dostopom do spletne trgovine Google Play. Podjetje Nokia naj bi pametni mobilni telefon “X” Normandy javnosti razkrilo konec februarja na sejmu Mobile World Congress 2014, na prodajne police trgovin širom sveta pa naj bi zašel še pred pomladjo. Zanj naj bi bilo v prosti prodaji onkraj luže potrebno odšteti zgolj preračunanih 73 evrov oziroma slabega evrskega stotaka v Evropi.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku