Tipkovnice in miške
16.08.2012 09:31
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Razer DeathStalker Ultimate: Tipkovnica, ki jemlje dih

Igričarji si zagotovo že oblizujejo prste!
Igričarji si zagotovo že oblizujejo prste!

Računalniška tipkovnica neizpodbitno odločilno vpliva na kakovost igranja najzahtevnejših računalniških iger – predvsem akcijskih. Zato ne preseneča, da so visoke zahteve igričarjev še vedno glavno “vodilo” proizvajalcem, da v razvoj tovrstnih perifernih enot vlagajo zajetne kupe denarja. Tudi podjetje Razer, vodilno na področju igričarskih pripomočkov, tu ni izjema To je dokazalo s pripravo dih jemajoče igričarske tipkovnice Deathstalker Ultimate.

Nova računalniška periferija podjetja Razer je opremljena s posebnimi tipkami (skupno deset), ki imajo pod zaščitno prozorno plastjo miniaturne zaslone, namenjene prikazovanju slik oziroma ikon. Te bodo številnim računalničarjem občutno olajšale vsakdanja opravila, saj omogočajo hiter zagon izbrane programske opreme. To je še posebej pisano na kožo računalničarjem, ki se pri delu srečujejo s programsko opremo, namenjeno urejanju zvočnih datotek, filmskih posnetkov in fotografiji. Tipke so seveda uporabne tudi za igranje računalniških iger – predvsem akcijskih in strateških.

Igričarjem bo zagotovo prišel v poštev tudi na dotik občutljiv zaslon s 4,05-palčno oziroma 10,3-centimetrsko diagonalo. Tega lahko namreč uporabljajo kot dodatne tipke ter za zaganjanje namenskih skript, ukazov in podobno. Zaslon tipkovnice Razor Deathstalker Ultimate lahko igričarji uporabijo tudi za prikazovanje ključnih informacij igre ali kot sekundarno računalniško miško. Za prenos vseh potrebnih gonilnikov in nadgradenj strojnih kod ter varnostno shranjevanje nastavitev in skript skrbi oblačna storitev Razer Synapse 2.0.

Igričarska tipkovnica Razor Deathstalker Ultimate se lahko pobaha še s tremi različnimi barvami za osvetljevanje tipk. Novost je seveda združljiva z vsemi Microsoftovimi operacijskimi sistemi in sicer od Windowsa XP do Windowsov 7. Onkraj luže bo zanjo potrebno odšteti preračunanih 205 evrov. Pri nas naj bi bila tipkovnica Razor Deathstalker Ultimate naprodaj šele v pozni jeseni.

Vas zanima več iz te teme?
Razer miške Razer tipkovnice

Prijavi napako v članku