Računalništvo, telefonija
10.03.2020 14:00

Deli z drugimi:

Share

Raspberry Pi z uradnim “zapisovalnikom”

Neprofitna organizacija je nedavno javnosti predstavila nov "zapisovalnik" (t.i. "imager"), s pomočjo katerega lahko tudi "navadni" uporabniki hitro in enostavno namestijo operacijski sistem Raspbian na zunanji medij.
Raspberry Pi z uradnim "zapisovalnikom"
Raspberry Pi z uradnim "zapisovalnikom"

S pomočjo novega “zapisovalnika”, tako uporabniku ni več potrebno najprej prenesti “slike” operacijskega sistema, katere bi potem moral “zapeči” na zunanji medij (najpogosteje SD kartico), temveč lahko vse skupaj enostavno namesti z uradnim “zapisovalnikom” (povezave za prenos so na voljo na koncu tega članka).

Z novim programom lahko tako hitro in enostavno namestimo Raspbian na poljuben zunanji medij, brez da bi morali uporabiti več različnih programov in datotek in navodil. Kompletna namestitev je elegantno združena v enem samem programu.

Kljub temu še vedno ostaja NOOBS (t.i. “New Out Of the Box Software”) operacijski sistem. Organizacija je tudi poudarila dejstvo, da je njihov operacijski sistem združljiv z vsemi Raspberry Pi “računalniki”, ki so na tržišču, zato vam posebne verzije za vaš Raspberry Pi ni potrebno nameščati.

“Zapisovalnik” lahko za svoj operacijski sistem prenesemo na spodnjih povezavah. Za namestitev je potrebna internetna povezava.

Windows -> https://downloads.raspberrypi.org/imager/imager.exe

macOS -> https://downloads.raspberrypi.org/imager/imager.dmg

Ubuntu -> https://downloads.raspberrypi.org/imager/imager_amd64.deb


Prijavi napako v članku