Računalništvo, telefonija
11.08.2011 06:24
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Računalniki Apple niso primerni za poslovna okolja

Računalniki Apple ne sodijo v poslovno okolje!
Računalniki Apple ne sodijo v poslovno okolje!

Ko za poslovna okolja kupujemo osebni računalnik ali prenosnik, imamo večinoma na izbiro le dve možnosti. Lahko se odločimo za nakup običajnega računalniškega sistema s prednameščenim Microsoftovim operacijskim sistemom Windows 7. Na voljo imamo še Applov osebni in prenosni računalnik, ki poganja lasten operacijski sistem MacOS X.

Če gre verjeti varnostnim strokovnjakom, ki so se udeležili letošnje varnostne konference Black Hat, potem se boste morali odločili za računalnik z operacijskim sistemom Windows 7. Najvidnejši hekerji namreč menijo, da je operacijski sistem MacOS X varen le v okoljih, kjer ni lokalne mreže. V nasprotnem primeru postane zelo ranljiv. Da je temu resnično tako, so v praksi pokazali varnostni strokovnjaki.

Hekerji so na konferenci Black Hat dejansko dokazali, da je Applov avtentikacijski sistem DHX luknjast kot švicarski sir. Preko njega je mogoče na sila enostaven način prevzeti nadzor nad vsemi Applovimi računalniki, ki so priključeni v lokalno omrežje. Za to napadalec potrebuje le namensko programsko orodje, ki poskrbi za krajo uporabniških imen in gesel. Iz tega sledi, da računalniški sistemi podjetja Apple niso pisani na kožo poslovnim okoljem.

Ne glede na to, da je operacijski sistem MacOS X varen le v okoljih, kjer ni lokalne mreže, namestitev protivirusne programske opreme ne bo odveč. Na svetovnem spletu je namreč zanj na voljo vse več škodljivih programskih kod. Previdnosti naj torej ne bo nikoli odveč!


Prijavi napako v članku