Računalništvo, telefonija
22.04.2007 13:06

Deli z drugimi:

Share

Prvo srečanje Canon Solutions Day Ljubljana 2007

Podjetje Canon Adria je za svoje poslovne partnerje in stranke pripravilo dogodek Canon Solutions Day Ljubljana 2007, na katerem je predstavilo Canonove najnovejše dosežke na področju pisarniških tiskalnikov in rešitev za profesionalno izpisovanje. Srečanje, katerega osrednji del so bila strokovna predavanja Canonovih predstavnikov, je privabilo okoli 150 udeležencev, ki so imeli priložnost ogledati si inovativne rešitve za poslovno rabo in digitalni tisk ter spoznati Canonovo strategijo razvoja za podporo konkurenčni prednosti podjetij.

“Canon Solutions Day je prvi dogodek v Sloveniji, posvečen izključno Canonovim poslovnim rešitvam, velik odziv nanj pa je samo še dodaten dokaz, da so Canonovi izdelki in rešitve tudi pri nas dobro uveljavljeni,” je ob otvoritvi dogodka dejal Jure Culiberg, direktor podjetja Canon Adria. “Z obogatitvijo naše ponudbe z novimi napravami želimo ohraniti vodilno mesto na trgu, obenem pa podjetjem ponuditi širšo izbiro, kjer vsakdo lahko najde rešitev, ki najbolj ustreza njegovim potrebam.”

Canon po izsledkih neodvisne raziskave podjetja InfoSource še vedno zaseda vodilno mesto na zahodnoevropskem trgu črno-belih in barvnih večfunkcijskih tiskalnikov ter je tako že od leta 1996 na vrhu segmenta črno-belih naprav. Njegov skupni tržni delež na trgu je 16,5 odstotka, pri barvnih napravah in napravah z možnostjo barvnega izpisa pa obvladuje skoraj petino trga. Canon je po podatkih IDC-ja na pisarniškem segmentu v Sloveniji vodilni proizvajalec črno-belih naprav, saj njegov delež dosega 34,5 odstotka trga. Delež pri barvnih napravah in napravah z možnostjo barvnega izpisa pa je 25,5 odstotka.

“Naš položaj na trgu dokazuje, da podjetja v iskanju zanesljivega in dostopnega visokokakovostnega izpisa zaupajo Canonovim rešitvam,” je poudaril Goran Sretenoski, vodja programa poslovnih rešitev CBS v Canon Adrii. “Naše cenovno konkurenčne naprave zadovoljujejo potrebe uporabnikov, saj jim nudijo povečano funkcionalnost in storilnost z izredno kakovostjo izpisa.”

Z dobro strategijo pisarniškega izpisovanja, ki omogoča podjetjem celovit vpogled v tok papirne dokumentacije, podjetja prihranijo od 10 do 30 odstotkov stroškov. S projektom uvedbe rešitve uniFLOW Output Manager v Poslovni skupini Sava se je izkazalo, da je prihranek lahko še višji, saj je podjetje s centraliziranim obvladovanjem stroškov izpisa doseglo 31-odstotni prihranek oziroma 30.000 evrov na leto. “V podjetjih z veliko količino papirnega poslovanja ključno vlogo odigrajo večfunkcijske naprave in integrirane rešitve za upravljanje in nadzor izpisov, ki v poslovne procese vnašajo množico izboljšav ter povečajo kakovost dela in storilnost zaposlenih,” je pojasnil Sretenoski.

Canon se z novimi rešitvami uveljavlja tudi na trgu personaliziranega digitalnega tiska, s svojimi najnovejšimi tehnološkimi rešitvami profesionalnega izpisovanja pa potrjuje izjemno rast tržnega deleža v tem segmentu. Canonovo strategijo rasti na tem področju je udeležencem dogodka predstavil direktor marketinga CBS za Srednjo in Vzhodno Evropo Peter Saak: “Pri produkcijskem tisku smo usmerjeni predvsem v tesne odnose z uporabniki ter močno dodano vrednost, ki jo prinašajo rešitve za preizkusni tisk in tiskanje po naročilu. Vse krajši roki tiskanja, izpisovanje spremenljivih podatkov in simulacija off-set tiska so samo nekatere od zahtev, ki jih Canonove naprave izpolnjujejo, obenem pa postavljajo tudi nova industrijska merila kakovosti in vsestranskosti.”

“Canon na evropskem trgu žanje nepričakovano velik uspeh z revolucionarnim produkcijskim tiskalnikom imagePRESS C1, saj se podjetja zavedajo, da so s tako napredno napravo korak pred konkurenco. S tem dokazujemo, da v Canonu znamo prisluhniti strankam, zato jim ponujamo zmogljive strojne in programske rešitve, ki podpirajo njihove spreminjajoče se poslovne potrebe,” je zaključil Saak.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Srebrni partner

Secop d.o.o.

Vojkova cesta 77, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 73 80
Z več kot 20 letnimi izkušnjami lahko Secop d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. Ponujamo: Vodilno svetovno blagovno znamko ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več