Računalništvo, telefonija
25.05.2019 10:51
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvo plačilno sredstvo podjetja Facebook

Prva navidezna denarna valuta podjetja Facebook naj bi bila le še vprašanje časa!
Prva navidezna denarna valuta podjetja Facebook naj bi bila le še vprašanje časa!

Že pred časom so se na spletu pojavile govorice, da naj bi pri podjetju Facebook razmišljali o uvedbi lastne navidezne denarne valute oziroma plačilnega sistema. Največje družbeno omrežje ima namreč, vsaj glede na neuradne podatke, načrte o predstavitvi lastne kriptovalute, kar pa naj bi se zgodilo že letos. Po neuradnih podatkih se podjetje Facebook za uvedbo lastnega plačilnega sistema že dlje časa pogovarja s plačilnima gigantoma Mastercard in Visa, saj želi razviti kriptovaluto, ki jo bo mogoče uporabljati tako za nakupe na priljubljenem družabnem omrežju kot tudi drugod na svetovnem spletu. Novi plačilni sistem podjetja Facebook naj bi bil za nameček povezan z oglasnimi sporočili, kar pomeni, da bodo imeli uporabniki njegovih storitev možnost neposrednega nakupa izdelka ob kliku na oglas na družbenem omrežju.

Najnovejše govorice pa kažejo na to, da naj bi se lastna navidezna denarna valuta podjetja Facebook imenovala GlobalCoin. Prva preizkušanja novosti naj bi se pričela v prvem četrtletju prihodnjega leta. To pomeni, da bi lahko novo navidezno denarno valuto uporabljali že v drugi polovici naslednjega leta. Novost naj bi lahko uporabljali celo tisti, ki nimajo bančnih računov, prenos denarja pa bo potekal v okviru nove platforme podjetja Facebook.

Naj kot zanimivost še navedemo, da na zanimivem projektu podjetja Facebook trenutno dela več kot 50 visoko usposobljenih programerjev, in sicer pod taktirko nekdanjega prvega moža podjetja PayPal. Poleg tega naj bi vodstvo podjetja Facebook že pred časom vzpostavilo stik s številnimi menjalnicami navideznih denarnih valut, ki bi seveda igrale ključno vlogo pri uvajanju Facebookove lastne kritptovalute. Več o načrtih največjega družbenega omrežja na tem področju naj bi bilo znanega v prihodnjih nekaj mesecih.


Prijavi napako v članku