Telefoni
20.07.2011 10:44

Deli z drugimi:

Share

Prvi videoposnetek veličastnega mobilnika Nokia z Windows Phone 7

Prvi mobilni telefon Nokia s sistemom Windows Phone 7 navdušuje v vseh pogledih.
Prvi mobilni telefon Nokia s sistemom Windows Phone 7 navdušuje v vseh pogledih.

Stephen Elop, izvršilni direktor podjetja Nokia, je konec junija na konferenci, ki jo je organiziralo podjetje Nokia, zbrani javnosti predstavil njihov prvi pametni mobilni telefon, opremljen z mobilnim operacijskim sistemom Windows Phone 7. Čeprav je prvi mož Nokie sedmi sili tedaj jasno naročil, naj izključi vse snemalne narave in da gre za strogo zaupni izdelek, je krajši videoposnetek vendarle zašel na svetovni splet (http://goo.gl/ucYKj). Najnovejši videoposnetek, ki je »prispel« iz kitajske tovarne pa kaže na to, da je prvi mobilnik Nokia z Windows Phone 7 že praktično nared za prodajo.

Kitajski delavec je namreč na spletnem naslovu http://goo.gl/WqCBi objavil videoposnetek prototipa prvega mobilnika Nokia s tovarniško oznako Sea Ray, ki ima prednameščen najnovejši Microsoftov mobilni operacijski sistem Windows Phone 7 Mango. Ta je na las podoben tistemu, ki ga je Stephen Elop predstavil na junijski konferenci. Mnogi menijo, da je namestitev sistema Windows Phone 7 Mango na mobilnik Nokia zadetek v polno, saj ta podpira neposredno sporočanje prek protokola Windows Live Messenger. Na voljo je še sistem za neposredno sporočanje z uporabniki družbenega omrežja Facebook. Piko na i daje podpora Officu 365.

Iz videoposnetka kitajskega delavca žal ni razvidno, kaj novinec skriva pod oblikovno dovršenim ohišjem. Prvi mož Nokie je udeležencem junijske konference sicer že razkril, da je zaslon njihovega prvega pametnega mobilnega telefona z Windows Phone 7 zaščiten z izjemno odpornim steklom Gorilla Glass. Za zajemanje nepozabnih trenutkov je na razpolago digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk. Kaj menite vi? Je Nokia z izdelavo mobilnika Sea Ray in s prehodom na mobilni operacijski sistem Windows Phone 7 Mango zadela v polno? Ga boste kupili?

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku