Telefoni
08.08.2011 09:19
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi videoposnetek kopije mobilnika iPhone 5

Je to "pristna" kopija pravega iPhona 5?
Je to "pristna" kopija pravega iPhona 5?

V začetku avgusta so se na svetovnem spletu pojavile prve fotografije pametnega mobilnega telefona, ki naj bi bil oblikovno povsem enak Applovemu iPhonu 5. Tu je šlo za kitajski mobilnik iPhoney 5, ki se lahko pobaha tako z elegantno prednjo stranico z zaobljenimi robovi kot ohišjem debeline komajda sedem milimetrov. Na kromirani stranski stranici lažnega iPhona 5 najdemo klasične funkcijske gumbe za vklop in izklop mobilnika, izklop zvonjenja ter nastavitev glasnosti. Poleg tega je na voljo še 3,5 milimetrski vtič za slušalke in nepogrešljivi sredinski gumb »home«.

Ker so se pred kratkim na svetovnem spletu pojavile »zlobne« govorice, da je kopija mobilnika iPhone 5 le potegavščina, so kitajski ponarejevalci udarili nazaj. Ti so namreč na spletnem naslovu http://goo.gl/JbTis objavili prvi videoposnetek, ki prikazuje prodajno različico pametnega mobilnega telefona iPhoney 5. Tu gre za polno delujočo belo različico mobilnika, ki je opremljena z občutno manj zmogljivo strojno opremo in nekoliko manjšim zaslonom. Iz videoposnetka je še razvidno, da je zadnja stranica izdelana iz povsem običajne plastične mase.

Kljub objavljenemu videoposnetku pametnega mobilnega telefona iPhoney 5, še vedno ni povsem jasno, ali je novinec dejansko pristna kopija težko pričakovanega iPhona 5. Vsi dvomi in ugibanja naj bi se dokončno »razblinili« že na septembrski konferenci World-Wide Developer Conference (WWDC). Tu naj bi namreč Apple javnosti prvič predstavil pametni mobilni telefon iPhone 5, opremljen z mobilnim operacijskim sistemom iOS 5. Ta je sicer že požel veliko pozitivnih kritik, saj se je pri njegovi pripravi podjetje Apple zgledovalo po mobilnem operacijskem sistemu Android.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku