Računalništvo, telefonija
26.01.2019 11:42

Deli z drugimi:

Share

Prvi telefon Xiaomi Android Go bo nadvse zanimiv

Pametni mobilni telefon Xiaomi Redmi Go bo na voljo še pred pomladjo.
Pametni mobilni telefon Xiaomi Redmi Go bo na voljo še pred pomladjo.

Številni uporabniki storitev mobilne telefonije se strinjajo, da je Googlov mobilni operacijski sistem Android Go odlična izbita. Zaradi tega ta postaja vse bolj zanimiv tudi za vodilne proizvajalce pametnih mobilnih telefonov, saj omogoča pripravo zanimivih izdelkov, ki niso predragi, a so še vedno uporabni. Ta mobilna platforma je namreč namenjena cenejšim mobilnim napravam, ki razpolagajo z vsaj 512 megabajti ali enim gigabajtom sistemskega pomnilnika. Kljub temu pa je ta različica mobilnega operacijskega sistema Android opremljena z grafično precej bolj všečnimi storitvami in programi, kot so Google Go, Google Assistant Go, YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go, Gboard Go, Google Play, Chrome in Files Go. Te aplikacije ob namestitvi zasedejo zgolj polovico prostora v primerjavi s klasičnimi aplikacijami in so za okoli 15 odstotkov hitrejše.

Zaradi prednosti, ki jih nudi mobilni operacijski sistem Android Go, ne preseneča, da so se zanj ogreli tudi pri podjetju Xiaomi. Ti na podlagi mobilnega operacijskega sistema Android Go pripravljajo mobilni telefon s prodajno oznako Redmi Go, ki bo v osnovi temeljil na nekoliko prirejenem operacijskem sistemu Android 8.1 Oreo. Nedavno objavljeni podatki razkrivajo, da bo novost po vsej verjetnosti opremljena z 12,7-centimetrskim oziroma 5-palčnim zaslonom ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk, štirijedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 425 (sredice Cortex-A53 frekvence 1,4 gigahercev), vgrajeno grafično kartico Adreno 308 ter gigabajtom sistemskega pomnilnika in osmimi gigabajti vgrajenega prostora, ki bo razširljiv s pomočjo pomnilniške kartice microSD.

Pametni mobilni telefon Xiaomi Redmi Go bo opremljen še s fotoaparatom ločljivosti osem milijonov slikovnih točk in spletno kamero ločljivosti pet milijonov slikovnih točk. Tu bo seveda na voljo tudi podpora za mobilna omrežja 4G, za dovolj dolgo avtonomijo delovanja pa bo zadolžena baterija zmogljivosti 3.000 miliamper ur. Cena novega pametnega mobilnega telefona Xiaomi še ni bila razkrita, verjamemo pa, da bo vse prej kot visoka.


Prijavi napako v članku