Telefoni
09.12.2018 13:40

Deli z drugimi:

Share

Prvi telefon Samsung brez priključka za slušalke le še vprašanje časa

Galaxy A8s bo prvi telefon Samsung družine Galaxy S, ki bo resnično nekaj posebnega.
Galaxy A8s bo prvi telefon Samsung družine Galaxy S, ki bo resnično nekaj posebnega.

Pred kratkim so se na svetovnem spletu pojavile govorice, da naj bi podjetje Samsung kmalu ponudilo v prodajo svoj prvi pametni mobilni telefon družine Galaxy, ki ne bo razpolagal s 3,5-milimetrskem vhodu za slušalke. Tega naj bi inženirji podjetja Samsung nadomestili z vmesnikom USB-C, ki se bo uporabljal tako za poslušanje glasbe, kot za prenos podatkov in polnjenje. Da je temu tako je potrdila tudi kitajska regulatorna agencija TENAA, saj je nedavno odobrila pametni mobilni telefon Samsung Galaxy A8s, ki naj bi bil nared za prodajo že v naslednjih nekaj tednih, morda še celo pred koncem let.

Pametni mobilni telefon Galaxy A8s bo poleg vmesnika USB-C namesto 3,5-milimetrskega vhoda za slušalke razpolagal še s tremi digitalnimi fotoaparati, kar pomeni, da bo kot nalašč za ljubitelje fotografije in bo kot prvi opremljen z zaslonom družine »Infinity-O«, ki je nekoliko drugačen od tistih, ki smo jih vajeni. Ta namesto značilne reže za sprednjo kamero ima namreč odprtino na levi strani zaslona, ki bo prav tako namenjena spletni kameri.

Kitajska regulatorna agencija TENAA je razkrila tudi nekaj tehničnih podrobnosti prihajajočega pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy A8s. Ta bo razpolagal s kar 16,2-centimetrskim oziroma 6,39-palčnim zaslonom ločljivosti 2.340 x 1.080 slikovnih točk, za tekoče poganjanje programov pa bo po vsej verjetnosti skrbel mobilni procesor Snapdragon 710 frekvence 2,2 gigahercev. Preostala strojna oprema naj bi obsegala šest oziroma osem gigabajtov sistemskega pomnilnika, vgrajeni pomnilnik s 128 gigabajti prostora in baterijo kapacitete 3.300 miliamper ur. Za zajem fotografij bodo na voljo digitalni fotoaparati ločljivosti 24 milijonov slikovnih točk, 10 milijonov točk in pet milijonov slikovnih točk, za sebke pa bo na voljo kamera ločljivosti 24 milijonov slikovnih točk.

Zanimivi pametni mobilni telefon Samsung Galaxy A8s bo razpolagal še s tipalom za prstne odtise na hrbtni strani ohišja, na voljo pa bo v več barvnih odtenkih. Novost bo po vsej verjetnosti javnosti uradno predstavljena še pred koncem decembra.


Prijavi napako v članku