Računalništvo, telefonija
07.03.2020 14:50
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi telefon s procesorjem MediaTek Dimensity 800

Prvi telefon opremljen s procesorjem MediaTek Dimensity 800 bo Xiaomi Redmi 9.
Prvi telefon opremljen s procesorjem MediaTek Dimensity 800 bo Xiaomi Redmi 9.

Podjetje MediaTek se vse bolj uveljavlja na področju procesorjev za mobilne naprave, ki poganjajo operacijski sistem Android. Zaradi tega so oči svetovne javnosti vse bolj uperjene v prihajajoči mobilni procesor MediaTek Dimensity 800, ki naj bi v marsičem celo prekašal konkurenco. V mislih imamo predvsem procesorje Snapdragon podjetja Qualcomm, ki trenutno prednjačijo na področju mobilnih naprav. Poleg večje zmogljivosti bodo procesorji MediaTek občutno cenejši, kar pomeni, da jih bomo našli tudi v mobilnih napravah nižjega cenovnega razreda.

Novi procesor MediaTek Dimensity 800 bo pričakovano podpiral mobilna omrežja 5G, za preračunavanje podatkov pa bo imel na voljo štiri zmogljiva procesorska jedra ARM Cortex-A76 frekvence dveh gigahercev. Tu bodo seveda na voljo še štiri energijsko učinkovite procesorske sredice ARM Cortex-A55, ki bodo podatke preračunavale pri dveh gigahercih. Zahtevnejšim grafičnim vsebinam bo kos vgrajena grafična kartica Mali-G57MC4. Zagotovljena bo še podpora za sistemski pomnilnik LPDDR4X RAM in zaslon s frekvenco osveževanja 90 hercev.

Prvi telefon, ki bo opremljen z mobilnim procesorjem MediaTek Dimensity 800, bo po vsej verjetnosti Xiaomi Redmi 9. Podrobnosti o novincu še niso bile razkrite, govori pa se, da bo novost opremljena s kakovostnimi fotoaparati, ki naj bi bili kos zajemanju videoposnetkov in fotografij tudi v najtežjih pogojih. Novost bo za nameček opremljena tudi s 3,5-milimetrskim priključkom, kar bodo znali ceniti predvsem ljubitelji glasbe. Na voljo bo tudi vmesnik USB-C, ki ga bomo lahko uporabljali tako za prenos podatkov kot za polnjenje. Več o novincu bo znanega kmalu.


Prijavi napako v članku