Prenosni računalniki
20.01.2021 08:20
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi računalnik Shuttle s procesorji AMD po 8 letih

Kompaktni osebni računalniki Shuttle XPC DA320 se ponašajo s procesorji AMD.
Kompaktni osebni računalniki Shuttle XPC DA320 se ponašajo s procesorji AMD.

Procesorji podjetja AMD so med uporabniki osebnih računalnikov zelo priljubljeni, predvsem na račun naprednih in zmogljivih procesorjev družine Ryzen. Zato ne preseneča, da so se po dolgih osmih letih ponovno prikupili podjetju Shuttle, ki je znano kot priznani proizvajalec kakovostnih kompaktnih računalniških sistemov. Prvi računalniki Shuttle s procesorji AMD po osmih letih so opremljeni s prodajno oznako XPC DA320, v višino merijo zgolj 4,3 centimetra in jih lahko uporabljamo v okoljih do temperature 50 stopinj Celzija.

Kompaktni osebni računalniki Shuttle XPC DA320 so opremljeni s podnožjem AM4, kar pomeni, da so primerni za procesorje AMD z vgrajeno grafično kartico AMD Radeon Vega, na katero lahko sočasno priključimo kar tri zaslone ločljivosti 4K. Kupec lahko izbira med bogato paleto procesorjev AMD, in sicer družine Ryzen 2000 in 3000 ter modelov G in GE do največje električne moči 65 vatov, na voljo pa so celo procesorji družine Athlon. Poleg tega lahko novince opremimo še s sistemskim pomnilnikom vrste SO-DIMM do kapacitete 32 gigabajtov.

Shuttle je pri pripravi kompaktnih osebnih računalnikov XPC DA320 poskrbel tudi za priključke, saj so na voljo vmesnik HDMI 2.0, izhoda DisplayPort 1.4, dve mrežni kartici Gigabit Ethernet in celo priključki COM. Za shranjevanje podatkov lahko uporabimo pogon Solid State in dva modula M.2. Celoto zaključujeta še dva zmogljiva ventilatorja ter napajalnik moči 120 vatov. Vstopna različica novosti je vrednotena na 242 evrov.


Prijavi napako v članku