Procesorji
03.06.2010 06:12
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi procesor z grafiko podjetja AMD

AMD je v letu 2009 posloval z dobičkom, kar je lepa popotnica za leto 2010.
AMD je v letu 2009 posloval z dobičkom, kar je lepa popotnica za leto 2010.

Člani podjetja AMD so obiskovalcem računalniškega sejma Computex 2010 predstavili svoj prvi hibridni procesor, ki že dobro leto dni nastaja v okviru projekta Fusion. Tu gre za povsem novo družino procesorjev AMD, ki poleg energijsko varčne procesorske sredice vsebujejo še zmogljivo grafično jedro. Slednje lahko brez težav preračunava tudi nekoliko zahtevnejše grafične oblike.

Za predstavitvene namene je podjetje AMD pripravilo energijsko varčen računalniški sistem, opremljen s procesorjem Fusion. Ta je lahko brez težav poganjal računalniško igro »Aliens VS Predator« z uporabo tehnologije API DirectX 11 in to s kar slabimi tridesetimi sličicami na sekundo. Podjetje AMD je prestavilo tudi praktično uporabo vgrajene grafične kartice v procesorju pri poganjanju grafično obogatenih spletnih iger in aplikacij.

Novi procesorji AMD družine Fusion naj bi na trg prispeli v prvi polovici naslednjega leta. Sprva bodo namenjeni le kompaktnim prenosnim računalnikom, nekoliko kasneje naj bi bili na voljo tudi za osebne računalnike. Več podrobnosti o novincu pa naj bi AMD razkril šele proti koncu leta.

Vas zanima več iz te teme?
AMD procesorji

Prijavi napako v članku