Računalništvo, telefonija
19.02.2021 18:27
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi ponudnik fiksnega interneta

Družba Telemach, ki je najhitreje rastoči mobilni operater v Sloveniji, je ob koncu preteklega leta dosegla še en pomemben mejnik, saj je prevzela prvo mesto tudi med ponudniki storitev fiksnega interneta.
Telemach je postal vodilni ponudnik fiksnega interneta
Telemach je postal vodilni ponudnik fiksnega interneta

Po podatkih Agencije za komunikacijska omrežja in storitve (AKOS) iz 21. decembra 2020 je razvidno, da ima Telemach na tem področju sedaj že 29,8-odstotni tržni delež. S tem se Telemach uvršča med le nekaj ponudnikov v Evropi, ki so po tržnem deležu prehiteli državne operaterje.

Informacijsko-komunikacijska tehnologija se razvija z izjemno hitrostjo, brez dostopa do interneta si življenja že vrsto let ne moremo več predstavljati. Razmere, ki so nastale kot posledica koronavirusa, pa so uporabo spleta in proces digitalizacije še dodatno pospešile. Obremenjenost internetnih povezav pri Telemachu se je tako v lanskem letu v povprečju povečala za kar 50 odstotkov, temu pa so botrovali številni dejavniki – od šolanja na daljavo in dela od doma do povezovanja z najbližjimi ter močno povečanega povpraševanja po spletnem nakupovanju.

V Telemachu so ponosni, da jim je uspelo kljub dodatnim obremenitvam v letu 2020 še povečati svoje zmogljivosti in dvigniti kakovost storitev ter s tem podpreti celotno družbo. V podjetju bodo tudi v prihodnje nadaljevali rast in razvoj, saj so prepričani, da bodo številne uporabniške navade, ki so nastale kot posledica razmer v preteklem letu, z nami ostale tudi v prihodnje.

Telemach pri storitvah širokopasovnega interneta s skoraj 30-odstotnim tržnim deležem


Z namenom zadovoljiti še tako stroge zahteve na področju fiksnih storitev Telemach že od leta 2018 ponuja pakete EON, ki jih tudi nenehno nadgrajuje. Septembra lani so tako v paketih povišali internetne hitrosti, ki sedaj znašajo do 150 Mbps v najmanjšem paketu, pa kar do 600/60 Mbps v največjem. Uporabnikom tako omogočajo še hitrejše in naprednejše storitve.

Priljubljenost paketov EON se je izrazila tudi v zaupanju in rasti števila uporabnikov, saj je Telemach v drugi polovici lanskega leta s skoraj 30-odstotnim tržnim deležem prevzel vodilno mesto pri ponujanju storitev širokopasovnega interneta. Gre za izjemen dosežek, saj je doslej le peščici operaterjev v Evropi s svojim tržnim deležem priključkov fiksnega širokopasovnega dostopa do interneta uspelo prehiteti državne operaterje.

»Naše obsežne naložbe, stabilnost omrežja ter odlična ponudba, narejena po meri vsakega uporabnika, so gotovo eni od glavnih razlogov, da največ uporabnikov za svojega ponudnika interneta izbere prav Telemach. Na ta dosežek smo izjemno ponosni, saj odraža naša prizadevanja, da uporabnikom ponudimo najboljšo uporabniško izkušnjo in zanesljive, visokotehnološke storitve. To dokazuje tudi certifikat Best in Test za najboljše omrežje po uporabniški izkušnji*, ki smo ga prejeli že drugo leto zapored. Ponosni smo, da smo vodilni operater pri ponujanju internetnih storitev in plačljivih video vsebin,« je povedal Adrian Ježina, predsednik poslovodstva družbe Telemach.

V podjetju se ponašajo tudi z omrežjem nove generacije, GIGA omrežjem, ki pokriva več kot 350.000 gospodinjstev in skoraj v celoti zagotavlja dostop do interneta s hitrostmi do 1 Gbps. Nadgradnje omrežja bodo v podjetju nadaljevali tudi v prihodnje, saj se bodo med drugim osredotočili na tehnologijo DOCSIS 3.1 ter XGSPON, ki bo uporabnikom omogočala hitrosti kar do 10 Gbps.

Telemach že vrsto let tudi vodilni ponudnik plačljivih video vsebin


Telemach posluje pod okriljem skupine United Group, vodilnega telekomunikacijskega in medijskega operaterja v Jugovzhodni Evropi, zato ne čudi, da v Sloveniji zadnja leta zaseda prvo mesto tudi pri ponujanju plačljivih video vsebin. Svoje uporabnike razveseljuje z bogatimi programskimi shemami z več kot 100 programi v visoki ločljivosti in ločljivosti 4K, lastnimi vsebinami ter z Video klubom, ki je z več kot 18.000 serijami in filmi naročnikom paketov EON na voljo brez doplačila.

»Naš cilj je, da bi bili naši naročniki zadovoljni. Storitve in omrežje zato vseskozi nadgrajujemo in tako narekujemo nove trende. Uporabniki to prepoznavajo, kar se odraža tudi v nenehni rasti. Tovrstni mejniki so potrditev, da uspešno sledimo svoji viziji in poslanstvu, ter nam dajejo zagon za naprej,« je še dodal Ježina.

VIR: AKOS analiza tržnega deleža priključkov fiksnega širokopasovnega dostopa do interneta po operaterjih v obdobju od julija do septembra 2020, eanalitik.akos-rs.si. Pri izračunih so uporabljeni podatki Statističnega urada Republike Slovenije, in sicer za število gospodinjstev podatek iz registrskega popisa oz. raziskovanja EU-SILC ter za število prebivalcev uradno objavljeni podatki po posameznih obdobjih.

*Trditev o najboljšem omrežju temelji na rezultatih neodvisne raziskave, ki jo je v Sloveniji izvedla družba umlaut AG s t. i. metodologijo množičnega zunanjega izvajanja (crowdsourcing) v obdobju od julija do decembra 2020. Telemach je za mobilno in fiksno omrežje prejel certifikat »Najboljši na testu« po uporabniški izkušnji. n=92,3 milijonov za mobilno omrežje in n=1,4 milijonov za fiksno omrežje«. Več na: https://telemach.si/naj-omrezje.


Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEMACH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEMACH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telemach Slovenija logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEMACH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

CREAplus d.o.o.

Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAplus d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Srebrni partner

Editor d.o.o.

Velika pot 29, 5250 Solkan, Tel: 08 200 17 70
Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več