Telefoni
24.02.2013 11:23

Deli z drugimi:

Share

Prvi mobilnik LG z 8-jedri le še vprašanje časa

Podjetje LG Electronics naj bi najkasneje do konca letošnjega poletja ponudilo v prodajo vrhunski pametni mobilni telefon LG Optimus G2, ki bo podatke preračunaval s kar osmimi procesorskimi sredicami. Ta bo kljub temu nadvse varčen z električno energijo.
Mobilnik LG Optimus G2 naj bi bil izjemno zmogljiv in nadvse všečen!
Mobilnik LG Optimus G2 naj bi bil izjemno zmogljiv in nadvse všečen!

Na svetovnem spletu se širijo govorice, da naj bi podjetje LG Electronics kmalu ponudilo v prodajo vrhunski pametni mobilni telefon, ki bo podatke preračunaval s kar osmimi procesorskimi sredicami. Novost bo temeljila na osnovi 8-jedrnega procesorja, izdelanega s pomočjo tehnologije big.LITTLE, kar pomeni, da bo ta zagotavljal tako visoko računsko moč kot varčnost z električno energijo.

Nadvse zmogljivi 8-jedrni procesor bo za LG Electronics pripravilo partnersko podjetje TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited). Za najzahtevnejše računske naloge bo imel novinec na voljo 4 zmogljiva procesorska jedra ARM Cortex-A15 frekvence do 2 GHz, medtem ko bo za enostavnejša opravila uporabljal energijsko varčne 4 sredice ARM Cortex-A7 frekvence enega GHz.

Na spletu se širijo še govorice, da naj bi podjetje LG Electronics 8-jedrni procesor uporabil pri pripravi pametnega mobilnega telefona Optimus G2. Ta naj bi bil opremljen še s 5-palčnim (12,7-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.920 X 1.080 slikovnih točk, dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika in možnostjo povezave v hitro mobilno omrežje 4G/LTE. Zmogljivi mobilnik LG Optimus G2 naj bi na tržišče prispel najkasneje do konca letošnjega poletja.


Prijavi napako v članku