Telefoni
02.11.2009 16:33
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi mobilni telefon z Okni XP

Mobilni telefon, internetna mobilna naprava ali celo žepni računalnik?
Mobilni telefon, internetna mobilna naprava ali celo žepni računalnik?

Kitajsko podjetje In Technology Group Limited (ITG) je predstavilo nadvse zanimivi pametni mobilni telefon s tržno oznako xpPhone, ki kot prvi nasploh poganja še vedno priljubljen Microsoftov operacijski sistem Windows XP. Novinec v ničemer ne zaostaja za izdelki vodilnih svetovnih proizvajalcev mobilnikov, saj za preračunavanje podatkov uporablja zmogljiv in energijsko varčen procesor AMD Super Mobile.

Preostala strojna oprema mobilnika tretje generacije vključuje še do gigabajt sistemskega pomnilnika, pogon Solid State do kapacitete 64 GB oziroma do 120-GB trdi disk, brezžične povezave Wi-Fi, WiMax in Bluetooth, dve spletni kameri, drsno tipkovnico ter nepogrešljivi navigacijski sistem GPS. Za izris kakovostnih slik pa skrbi na dotik občutljivi 12,2-centimetrski zaslon ločljivosti 800 x 480 točk.

Napolnjena baterija zadošča za okoli pet ur pogovorov oziroma za petdnevno avtonomijo v pripravljenosti. Napravico bomo zlahka prenašali naokoli, saj tehta le 400 gramov. Več informacij o prvem mobilnem telefonu, opremljenemu z Microsoftovim operacijskim sistemom Windows XP, pa je na voljo na spletni strani http://www.xpphone.com/en/.


Prijavi napako v članku