Računalništvo, telefonija
03.06.2010 12:27
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi dvozaslonski tablični računalnik

Novi tablični računalnik podjetja Kno bo računalničarjem zagotovo precej olajšal vsakodnevna opravila.
Novi tablični računalnik podjetja Kno bo računalničarjem zagotovo precej olajšal vsakodnevna opravila.

Ker dvozaslonski način dela olajšuje delo in pohitri vsakdanja opravila ter so ga računalničarji že zelo dobro sprejeli, ne preseneča, da se je v javnosti pojavil tudi prvi dvozaslonski tablični računalnik. Inovativni računalniški sistem, ki naj bi na prodajne police trgovin prispel že proti koncu septembra, je pripravilo nam nekoliko manj znano ameriško podjetje Kno.

Prvi dvozaslonski tablični računalnik je grajen na osnovi dveh na dotik občutljivih zaslonov s 14,1-palčno oziroma 35,8-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo 1.440 x 900 točk na zaslon. Novost tehta skupno 2,5 kilograma, vgrajena baterija pa zagotavlja do osem ur brezskrbnega dela. Prvi dvozaslonski tablični računalnik je pravzaprav pisan na kožo predvsem prebiranju elektronskih vsebin.

Inovativni tablični računalnik podjetja Kna se ne ustraši niti najzahtevnejših pisarniških opravil, saj je opremljen z zmogljivo platformo Nvidia Tegra 2 in vgrajenim pomnilnikom kapacitete 16 gigabajtov. Napravica je opremljena tudi z vso opremo za dostop do svetovnega spleta. Celoto dopolnjuje še namenski in zanesljivi operacijski sistem.


Prijavi napako v članku