Programska in razvojna orodja
25.10.2009 14:03
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi DirectX 11 testni program

Teselacija izklopljena.
Teselacija izklopljena.

Medtem, ko so pri podjetju Futuremark, ki je zelo znan po svojih programih za testiranje računalnikov, predvsem zmogljivosti grafičnih kartic, nadvse zaposleni s svojo prihajajočo prvo igro Shattered Horizon, so pri ruskem Unigine Corp. izkoristili priložnost in izdali prvi program namenjen testiranju hitrosti DirectX 11 grafičnih kartic.

Program je imenovan Heaven Benchmark in poleg DirectX 11 podpira tudi DirectX 9, DirectX 10 in OpenGL. Poleg tega pa še ATI-jev Eyefinitiy, za priklop večjega števila monitorjev na eno grafično kartico. Da bi v popolnosti izkoristil vse prednosti novih ATI-jevih grafičnih kartic serije 5000 program seveda podpira teselacijo, ki omogoča dosti podrobnejše teksture s tem, da namesto večjih uporablja manjše in podrobnejše poligone. Podpira tudi napredno tehnologijo SSAO (screen-space ambient occlusion), dinamično nebo z razpršeno svetlobo ter volumetrične oblake, ki se ustvarjajo sproti po natančnih fizikalnih algoritmih.

Program poleg testnega načina omogoča tudi interaktivnega, s sprehodom skozi okolje. Brezplačno pa si ga lahko prenesete s spletne strani podjetja Unigine Corp. Ker ne podpira izključno DirectX 11, ga boste lahko pognali tudi, če si ne lastite zadnje serije ATI-jevih kartic ali Windows 7, tako da ga le preizkusite in preverite hitrost vaših grafičnih kartic.


Prijavi napako v članku