Telefoni
22.11.2020 12:17
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy S21 – prve konkretne informacije

Samsung Galaxy S21 - prve konkretne informacije
Samsung Galaxy S21 - prve konkretne informacije

Samsung naj bi svoj novi Galaxy S21 predstavil januarja naslednje leto in v medije je prišlo kar nekaj zelo oprijemljivih informacij o novi napravi. Vsi tisti, ki si januarja želite presenečenja, prenehajte z branjem tega članka, kajti pripravljenih imamo precej konkretnih informacij.

Neimenovani viri so za spletni portal Android Police razkrili zajetno količino informacij o novem Galaxyju S21. Kot kaže, prihajajo trije modeli: 6,2-inčni Galaxy S21, 6,7-inčni Galaxy S21 Plus in 6,8-inčni Galaxy S21 Ultra. Vsi trije telefoni naj bi imeli 120 Hz stopnjo osveževanja zaslona, model Ultra pa naj bi celo ponujal adaptivno stopnjo osveževanja, ki bi se lahko sproti prilagajala okolju. To lastnost bo omogočala superirona tehnologija LTPO, ki je napovedana tudi za zaslone iPhona 13.

Nove Samsungove naprave bodo poganjali procesorji Snapdragon 875 ali Exynos 2100 – odvisno od države, kjer boste telefon kupili. Za zdaj ni znano, kakšne bodo RAM specifikacije in konfiguracije notranjega pomnilnika.

Če se dotaknemo zadnjih kamer, naj bi bila Galaxy S21 in Galaxy S21 Plus opremljena z zelo podobnim sistemom kamer, kot smo ga lahko spoznali pri seriji Galaxy S20, torej z glavno kamero z 12 milijoni slikovnih točk, telefoto kamero s 64 milijoni slikovnih točk in ultra-širokokotno kamero z 12 milijoni slikovnih točk. S21 Ultra bo opremljen z enakim ultra-širokokotnim senzorjem z 12 milijoni slikovnih točk, poleg tega pa bo imel glavno kamero s 108 milijoni slikovnih točk in dva telefoto senzorja z 10 milijoni slikovnih točk. Ultra bo imel tudi pisalo S Pen, o čemer pa svetovni mediji pišejo že dlje časa.

Po pisanju portala Tech Radar bo S21 opremljen s 4,000mAh baterijo, na voljo pa bo v vijolični, roza, sivi in beli barvi; Galaxy S21 Plus bo opremljen s 4,800mAh baterijo in bo na voljo v vijolični, srebrni in črni; S21 Ultra pa naj bi ponudil kar 5,000mAh baterijo, na voljo pa bo v črni in srebrni barvi.

Glede cene za zdaj ni nobenih uradnih potrditev, viri Android Polica pa pravijo, da bo novi model “bolj konkurenčen”.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku