Telefoni
04.03.2014 10:30
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prve fotografije revolucionarne Microsoftove digitalne asistentke Cortana!

Microsoftova digitalna asistentka Cortana bo združevala najboljše lastnosti digitalnih asistentka Apple Siri in Google Now.
Microsoftova digitalna asistentka Cortana bo združevala najboljše lastnosti digitalnih asistentka Apple Siri in Google Now.

Podjetje Microsoft bo težko pričakovani mobilni operacijski sistem Windows Phone 8.1 javnosti prvič predstavilo na aprilski razvijalski konferenci Build Developer Conference 2014. Številni spletni viri že dalj časa nakazujejo, da bo ena največjih novosti novega sistema digitalna asistentka Cortana. Slednja naj bi se zlahka kosala z Applovo digitalno asistentko Siri in Googlovo Now, saj naj bi združevala najboljše lastnosti obeh svetov.

Da bi bilo čakanje na Microsoftovo digitalno asistentko Cortana še bolj napeto, je spletni portal TheVerge razkril tako prve fotografije novosti kot nekaj zanimivih novosti. Iz slednjih je razvidno, da bo novost poleg osnovnih funkcionalnosti digitalne asistentke ponujala še možnost shranjevana podatkov o lokaciji, osebnih podatkov in zapiskov v digitalno beležko imenovano “Notebook”. Med vidnejšimi možnostmi digitalne asistentke Cortana bomo našli še možnost obveščanja glede na lokacijo, samodejno dodajanje opomnikov zgolj z analizo vsebine prejete elektronske pošte, glasovno iskanje datotek in dokumentov shranjenih na vgrajenem pomnilniku in povezovanje s podatki drugih spletnih storitev, kot je na primer Foursquare. Kljub temu zasebnost uporabnikov naj ne bi bila ogrožena, saj bodo morali ti potrditi vsak dostop do osebnih podatkov, nastavitve pa bo moč urejati tudi kasneje.


Prijavi napako v članku