Računalništvo, telefonija
29.05.2011 12:12

Deli z drugimi:

Share

Prve fotografije novega BlackBerrya Torch 2

Prve fotografije novega BlackBerrya Torch 2
Prve fotografije novega BlackBerrya Torch 2

Na internetu so se znašle fotografije novega pametnega telefona BlackBerry Torch 2, ki ga bo, če bo šlo vse po sreči seveda, podjetje RIM kmalu spustilo v prodajo. Kakor je moč videti, bo novi Torch 2 ne samo izgledal bolje kot njegov predhodnik, ampak ga bo močno prekašal tudi v svojih tehničnih značilnostih.

Za začetek, če pogledamo zadnjo stran tega novega “pametnjakoviča”, lahko vidimo nov prefinjen kovinski pokrov za baterijo. Tukaj je tudi nov izjemno kakovosten VGA zaslon velikosti 3,2 palca, seveda občutljiv na dotik. Procesor mobilnika tiktaka pri 1,2 MHz, na voljo pa bo tudi 8GB notranjega pomnilnika za shranjevanje podatkov, ki pa se seveda lahko razširi s pomočjo microSD kartice. Telefon podpira Quad-ban GSM / GPRS / EDGE signale in Tri-band HSPA prenos podatkov s hitrostjo 14.4MB na sekundo.

Delovni spomin je iz 512MB zrasel na 768 MB RAM-a. Wi-Fi, Bluetooth in GPS so seveda standard, medtem ko je novost zanimiva in vedno bolj razširjena povezava NFC (Near Field Communication). Prenovljena je tudi kamera telefona, ki je kljub enaki resoluciji 5 milijonom slikovnih točk, sedaj sposobna zajemati video v ločljivosti 720p.

Pa še ostale karakteristike:
• Zaslon: 3,2 “VGA – 480×640 touchscreen
• Pomnilnik: 8 GB prostora za shranjevanje (razširljiv do 32 GB MicroSD)
• Baterija: 1300MAh
• Dimenzija: 14,6 mm debeline
• Senzor: magnetometer

Cena za enkrat še ni znana, no vsekakor pa upamo, da jo bomo prav kmalu izvedeli. Do takrat “vrzite” oči na priložene fotografije in video, do katerih smo se pravkar dokopali.


Prijavi napako v članku