Računalništvo, telefonija
18.05.2016 12:15

Deli z drugimi:

Share

Prva pametna ročna ura samo za starejše

Prva pametna ročna ura Omate Wherecom S3 je prilagojena starejšim uporabnikom!
Prva pametna ročna ura Omate Wherecom S3 je prilagojena starejšim uporabnikom!

Pametne ročne ure najdemo že tako rekoč na vsakem koraku, saj lahko z njimi počnemo že marsikaj zanimivega. Ker pa so te narejene pretežno za mlade, je južnokorejsko podjetje Omate pripravilo prvo pametno ročno uro, ki je primerna predvsem za tiste, ki so vstopili v tretje življenjsko obdobje. Ta ima namreč vgrajen navigacijski sistem GPS in zagotavlja podporo za omrežje 3G, kar omogoča sledenje uporabnika v skoraj realnem času.

Pametna ročna ura za starejše Omate Wherecom S3 je seveda opremljena tudi z gumbom za pomoč, ki ga uporabnik seveda pritisne, ko je v smrtni nevarnosti. Novost se odlično obnese tudi v vlogi pametne ročne ure, saj je opremljena z 1,54-palčnim zaslonom ločljivosti 320 x 320 slikovnih točk in baterijo zmogljivosti 600 miliamper ur, kar zadošča za okoli tri dni avtonomije delovanja. Tu najdemo še dvojedrni procesor MediaTek MT6572M frekvence enega gigaherca, sistemski pomnilnik kapacitete 512 megabajtov, vgrajeni pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov, števec korakov ter nepogrešljivi brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth.

Uporabniški vmesnik pametne ročne ure Omate Wherecom S3 je seveda prilagojen starejšim uporabnikom, kar pomeni, da je preprostejši za uporabo. Novost bo na evropskem trgu na voljo v septembru, trgovci pa se bodo od nje ločili za okoli 150 evrov.


Prijavi napako v članku