Aplikacije in dodatni programi
25.07.2021 13:00
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prva evropska “super aplikacija”?

"Fintech" gigant Revoultu se spušča v potovalno industrijo, namreč predstavil je novo lastnost, ki presega meje financ. Poleg upravljanja financ, trgovanja z delnicami in kriptovalutami, aplikacija odslej omogoča rezervacijo turističnih nastanitev.

Z novo lastnostjo direktnih rezervracij namestitev, je Revolut zdaj direktna konkurenca velikanom, kot so Booking.com, Expedia in TripAdvisor. Londonsko podjetje si je zastavilo ambiciozen cilj, in sicer postati prva evropska “super aplikacija” – mesto, kjer bi uporabniki nakupovali, komunicirali, iskali in rezervirali potovanja, vse na enem mestu.

Nova lastnost za rezervacijo turističnih namestitev

Lastnost “Stays” omogoča uporabnikom direktno rezervacijo hotelov in ostalih namestitev, direktno v aplikaciji. S to potezo je Revolut postal velika konkurenca ponudnikom tovrstnih storitev, kot so Booking Holdings, Expedia in TripAdvisor.

Vrednost Revoluta je bila prejšnji teden ocenjena na 33 milijard ameriških dolarjev. S tem je Revolut drugo največje “fintech” podjetje v Evropi, za švedskim velikanom Klarna. Cilj Revoluta je postati “super aplikacija”, ki uporabnikom omogoča dostop do različnih storitev skozi en uporabniški vmesnik. Gre za prvi Revolutov premik iz sveta financ.

Po besedah Revoluta lahko uporabniki za rezervacije, ki jih opravijo direktno v aplikaciji, dobijo do 10 % vračila. “Zdaj, ko se svet postopoma odpira, vemo, da vsi že komaj čakamo, da se nekam odpravimo, pa naj bo to Pariz, Grčija, ali Maldivi“, pravi Marsel Nikaj, vodja varčevanja in življenjskega sloga pri Revolutu. “S tem, ko smo razvili “Stays”, želimo uporabnikom omogočiti, da najdejo svoj idealen oddih in svojo idealno destinacijo. Po 18-ih mesecih konstantnih restrikcij in zapiranj si želimo ljudem dati več, prav tako pa jim želimo omogočiti, da vse to naredijo na enem mestu“, je še dodal.

Revolutova lastnost “Stays” bo sprva na voljo v Veliki Britaniji, potem pa bo postopoma na voljo tudi drugod po Evropi in ZDA. Za zdaj bodo uporabniki lahko v aplikaciji rezervirali samo namestitve, v načrtu pa je razširiti ponudbo tudi na lete, najeme avtomobilov in ostale potovalne opcije.

Cilj je postati “super aplikacija”

Revolut si želi postati “super aplikacija”, ki ponuja različne storitve preko enega uporabniškega vmesnika. Dotični trend se je začel v Aziji, kjer so za popularnost tovrstnih aplikacij poskrbeli Grab in GoTo v jugovzhodni Aziji in Alibaba ter Tencent na Kitajskem.

Revolut svojo pot začel leta 2015

Revolut se je pojavil leta 2015, kot “digital-only” bančna in plačilna platfoma, ki ne zaračunava visokih provizij. Od takrat so razvili številne lastnosti, razširili ponudbo, predvsem na področje trgovanja z delnicami in kriptovalutami.

Revolut je ena od številnih popularih “neobank”, ki so se pojavile v Evropi in ostalih delih sveta in ki so uspele privabiti predvsem mlajše uporabnike. Kako? Z dovršeno uporabniško izkušnjo in zanimivi, barvitimi bančnimi karticami.

Med največje konkurente Revoluta spadajo Monzo in Starling v Veliki Britaniji, N26 v Nemčiji in Chime v ZDA. Revolut ima trenutno kar 16 milijonov uporabnikov po vsem svetu.

Vas zanima več iz te teme?
Android aplikacije iOS aplikacije

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več