Računalništvo, telefonija
07.12.2016 13:04
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prva evropska proizvodnja robotov Yaskawa bo v Sloveniji!

Prva evropska proizvodnja robotov Yaskawa bo v Sloveniji!
Prva evropska proizvodnja robotov Yaskawa bo v Sloveniji!

»Japonska korporacija Yaskawa bo do leta 2022 ustvarila najmanj 200 novih delovnih mest«, sta nedavno napovedala Hiroshi Ogasawara (direktor ter predsednik Yaskawa Electric Corporation) in Manfred Stern (predsednik in izvršni direktor Yaskawa Europe ter podpredsednik korporacije Yaskawa Electric Corporation).

Yaskawa bo v Sloveniji odprla novo proizvodno podjetje za izdelavo robotov, ki so jih doslej izdelovali le v proizvodnih centrih na Kitajskem in Japonskem. Potreba po razširitvi produkcijskih kapacitet bo Sloveniji do leta 2022 predvidoma prinesla 200 novih delovnih mest.

Prve Yaskawine robote iz evropske linije proizvodnje naj bi dobili leta 2018. Novo proizvodno podjetje v Sloveniji bo zadostilo okoli 80 % evropskih potreb po robotih. Celotna investicija je ocenjena na približno 25 milijonov evrov.

Kot eden največjih globalnih akterjev v sektorju industrijskih robotov, z več kot 350.000 prodanimi vgrajenimi roboti in kot vodilni mednarodni dobavitelj pogonske tehnologije ter sistemov za avtomatizacijo, Yaskawa zasleduje ambiciozno zastavljeno strategijo širitve v Evropo. Korporacija s stoletno tradicijo postavlja nove tehnološke trende, saj v nasprotju z mednarodnimi usmeritvami svetovnih korporacij, ki svoje tehnološko znanje in proizvodnjo selijo iz Evrope v Azijo, Yaskawa ubira prav nasprotno, sebi lastno poslovno pot.

Yaskawa z investicijami v obstoječe robotske posle in tehnologijo električnih pogonov širi svoje evropske aktivnosti. Podjetje je razširilo svoj poslovni model z nedavnimi strateškimi priključitvami podjetij s področij industrijske krmilne tehnologije in »zelene energije«, ki se osredotočata na energetske rešitve z vetrno energijo in elektrifikacijo ladijskih pogonov.

Z letno prodajo več kot 410 milijard jenov (približno 3,6 milijarde evrov) je Yaskawa vodilni svetovni proizvajalec servo pogonov (Sigma-7), inverterskih pogonov (kot npr. GA700) ter Motomanovih industrijskih robotov. Vodilna filozofija podjetja od ustanovitve, leta 1915, dalje temelji na načelu zagotavljanja najvišje kakovosti.

Širok razpon Yaskawinih poslovnih aktivnosti pokriva področja pogonov (inverterjev), krmilnikov gibanja (AC servo motorji in pogoni, krmilniki), robotov (industrijski roboti ter robotski sistemi), sistemskega inženiringa (srednje napetostni inverterji, generatorji, konverterji) ter informacijske tehnologije (produkti, ki temeljijo na programski opremi).


Prijavi napako v članku