Računalništvo, telefonija
13.06.2016 14:21

Deli z drugimi:

Share

Prva Android davčna blagajna v Sloveniji – 3 mesece brezplačno!

Prva Android davčna blagajna v Sloveniji – 3 mesece brezplačno!
Prva Android davčna blagajna v Sloveniji – 3 mesece brezplačno!

Po prvih izračunih FURS-a so davčne blagajne v prvih treh mesecih leta 2016 prispevale 14 milijonov evrov več DDV-ja in pet milijonov evrov več prispevkov in dohodnine. To je v skladu z načrtom vlade, ki si od davčnih blagajn letos obeta dodatnih 75 milijonov evrov davčnih prilivov. S preverjanjem delovnih časov pa so tudi izdatno zmanjšale nezaposlenost, kar pomeni, da državni proračun prihrani nekaj tudi zaradi manjše nezaposlenosti.

Davčne blagajne trenutno uporablja 46.600 zavezancev, pričakujejo jih od 60 do 80 tisoč. Število zavarovancev za socialna zavarovanja se je od januarja do aprila povečalo za 22 tisoč oseb, od tega jih ima 9.800 davčne blagajne. FURS je že potrdil blizu 360 milijonov računov, na dan torej okoli tri milijone.

Davčni inšpektorji so opravili več kot 18 tisoč nadzorov uporabnikov davčnih blagajn, izdali 156 prekrškovnih aktov in napisali za 316 tisoč evrov glob.

Pozabite besede: POS terminal, davčna blagajna, mobilna blagajna, registrska blagajna, e-blagajna, prenosna blagajna, blagajna za trgovino,, POS blagajna. FiskalPhone je prva Android blagajna v Sloveniji: preizkušena, stabilna, enostavna in stroškovno učinkovita rešitev za Android platformo, ki že več let deluje v številnih državah v regiji in je v celoti prilagojena veljavnim slovenskim predpisom.

Fiskalphone – davčna blagajna na Android platformi

Aplikacijo Fiskalphone je razvilo hrvaško podjetje Infosit iz Poreča. S tem smo pri predelavi aplikacije za slovensko tržišče dobili znanje in izkušnje, ki so jih imeli s prehodom na davčne blagajne na Hrvaškem.

Januarja 2014 smo daleč pred konkurenco predstavili blagajne na Android platformi, saj se je že nekaj časa govorilo o davčnih blagajnah. Prednosti te platforme so: brezplačen operacijski sistem, majhna poraba elektrike in možnost avtonomnega dela brez priključka na električno omrežje.

Osnovno vodilo pri razvoju je bila preprostost uporabe blagajne. S tem naj bi dosegli, da si lahko vsak uporabnik blagajno namesti sam. Prav tako pa so enostavno dostopne tudi vse potrebne operacije, ki jih potrebujemo pri delu z blagajno. S tem naše uporabnike rešimo dragih tehničnih in servisnih ur, ki so običajne pri bolj zapletenih blagajnah.

Pogled na Android napravi se prilagodi velikost ekrana, kar pomeni, da je uporaba pregledna na vseh velikostih. Prav posebej ciljamo na tiste uporabnike, ki delajo na terenu in že uporabljajo Android telefon, na katero si po novem lahko namestijo še blagajno. Pogled na telefonu odstrani informacije, ki niso nujno potrebne, kar omogoča pregleden vmesnik in elegantno delo tudi na majhnih ekranih telefonov

Prednosti davčne blagajne Fiskalphone:

• preprosta uporaba

• brezplačne nadgradnje aplikacije

• najbolj mobilna oblika davčne blagajne

• brezplačno vzdrževanje blagajne

• nizka mesečna uporabnina

• brezplačna telefonska in spletna podpora uporabnikom

• možnost izdaje računov s pomočjo tiskalnika ali v elektronski obliki (SMS. e-pošta, PDF A4)

• brezplačno avtomatizirano varnostno kopiranje podatkov v Google oblak

• evidentiranje in tiskanje dobavniških in polnih računov, obrnjena davčna obveznost

• brezplačna uporaba sistema Android, medtem ko morate Windows plačati

• delovanje tudi v primeru izpada internetne povezave

• blagajna s tiskalnikom lahko deluje ves dan brez priključitve na elektriko

• možnost vnosa podatkov iz tabele prek PC računalnika

Možnost sodelovanja

Prodaja davčnih blagajn bo z večjim tempom potekala do konca leta 2017, saj bo v tem času uporaba Vezane knjige računov prenehala. Prav tako je zaznati prehod uporabnikov iz osebnih računalnikov na pametne telefone in tablice, kjer lahko opravijo večino dejavnosti (splet, Facebook, glasba, e-mail, chat, Instagram, Youtube ..).

Zaradi vsega naštetega podjetje Fiskalphone išče manjša računalniška podjetja, s katerimi bi lahko sodelovali pri prodaji in servisiranju aplikacije in opreme. Potencialni zainteresirani naj nas kontaktirajo prek info@Fiskalphone.si.

>> Preizkusite aplikacijo

(oglasno sporočilo)


Prijavi napako v članku