Triki in nasveti
11.08.2011 10:13
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Program za enostavno hekanje omrežij za naprave Android

Hekanje brezžičnih omrežij še nikoli ni bilo enostavnejše!
Hekanje brezžičnih omrežij še nikoli ni bilo enostavnejše!

Računalniški mojster Itzhak Avraham je na varnostni konferenci Defcon 2011 dokazal, da je hekanje računalniških omrežij s pravo programsko opremo otročje lahko opravilo. Heker je skupaj s svojim programskim podjetjem Zimperium namreč pripravil namensko aplikacijo za naprave Android, ki omogoča enostavno in hitro iskanje ranljivosti brezžičnih omrežij. Tu gre za programsko opremo Android Network Toolkit (krajše Anti), ki bo kmalu brezplačno na voljo na spletnem portalu Android Market.

Programska oprema Android Network Toolkit omogoča sila enostavno iskanje potencialnih žrtev, ki uporabljajo nezaščitena brezžična omrežja. Novost »išče« še šibke brezžične točke, ki uporabljajo zastarelo programsko opremo s poznanimi ranljivostmi. Na voljo je celo namenski trojanski konj za okužbo računalnika in prevzem nadzora. Za izvedbo napada pogosto zadostuje le klik na gumb. Programska oprema namreč večino dela opravi sama. Poleg tega je grafični vmesnik nadvse intuitiven.

Podjetje Zimperium programsko opremo Android Network Toolkit oglašuje kot orodje za preverjanje varnosti, ki je namenjeno množicam. Dejansko gre tu za poenostavljeno napredno hekersko orodje, ki ga lahko prenašamo v žepu. Orodje je združljivo tako s pametnimi mobilniki kot tabličnimi računalniki, ki poganjajo mobilni operacijski sistem Android. Hekerski program Android Network Toolkit bo za običajne uporabnike na voljo brezplačno. Za licenco, ki dovoljuje uporabo aplikacije v podjetjih, bo potrebno odšteti le sedem evrov.


Prijavi napako v članku