Računalništvo, telefonija
25.05.2020 10:00

Deli z drugimi:

Share

Prodaja videoiger podira rekorde

Prodaja videoiger iz dneva v dan podira rekorde
Prodaja videoiger iz dneva v dan podira rekorde

Pandemija koronavirusa še vedno pretresa vse sfere vsakdanjega življenja in stroga varnostna pravila bodo verjetno še kar nekaj časa prisotna. Kljub temu, da se v Sloveniji javno življenje počasi vrača v “novo normalno” stanje, v mnogih državah ljudje ostajajo doma. Posledično to pomeni, da se vedno več ljudi odloča za igranje videoiger, katerih prodaja je po podatkih NPD Group aprila dosegla nove rekordne številke.

Katere igre so rekorderke?

V primerjavi z lanskim aprilom je prodaja iger zrasla za 55 % in dosegla 662 milijonov ameriških dolarjev. Igra Final Fantasy VII Remake je bila aprila najbolje prodajana igra. Ta je s tem postala tretja najbolje prodajana igra leta 2020 in najbolje prodajana igra za PlayStation 4. Na drugem mestu se je znašel eden največjih favoritov Call of Duty: Modern Warfare in takoj za njim Animal Crossing: New Horizons – najbolje prodajana igra letošnjega marca.

Call of Duty: Modern Warfare je med najbolje prodajanimi videoigrami že vse od svojega izida oktobra 2019, kar igro postavlja na prvo mesto v letošnjem letu in celo v zadnjih 12 mesecih. Med tem časom je igra Animal Crossing: New Horizons doživela rekorden skok na ekskluzivni platformi Switch in hitro prehitela svoje predhodnice. Call of Duty ima med aprilskimi uspešnicami še eno vrhunsko igro, in sicer Call of Duty: Modern Warfare 2: Remastered, ki je sicer sedma najbolje prodajana igra letošnjega leta.

Eno večjih presenečenj letošnjega leta je igra Just Dance 2020, ki vse od svojega izida v letu 2009 ni požela preveč zanimanja. Ne glede na to Just Dance 2020 pridobiva na priljubljenosti, saj gre za igro, ki je najhitreje pridobila največje število kupcev od izida Just Dance 2014.

Koranvirus dvignil prodajo videoiger v višave

Prodaja videoiger je letos že presegla dve milijardi ameriških dolarjev. V primerjavi z istim obdobjem lani je ta števila višja za 6 %. Tukaj govorimo zgolj o programski opremi, NPD Group pa poroča tudi o veliki rasti prodaje “gaming” strojne opreme. Najbolje prodajana platforma je bila Nintendo Switch, medtem ko sta Sony in Microsoft za malo zaostala in se pripravljata na izid novih konzol, ki naj bi izšle do konca letošnjega leta. Ne glede na to, sta tudi PlayStation 4 in Xbox One zabeležili rast, saj se je prodaja povečala za 160 %.


Prijavi napako v članku