Telefoni
29.09.2012 07:51
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Procesorji s štirimi jedri kmalu v cenovno ugodnih mobilnikih

Podjetje MediaTek bo za cenovno ugodne pametne mobilne telefone pripravilo procesor, ki bo njihovo zmogljivost »pognal« v nebo. Ta bo namreč za preračunavanje podatkov uporabljal kar štiri procesorska jedra.
Podjetje MediaTek bo poskrbelo, da bodo cenovno ugodni pametni mobilniki postali uporabni tako za delo kot prosti čas.
Podjetje MediaTek bo poskrbelo, da bodo cenovno ugodni pametni mobilniki postali uporabni tako za delo kot prosti čas.

Če danes kupimo cenovno ugodni pametni mobilni telefon, je njegova odzivnost zelo slaba in le stežka lahko z njim opravljamo vsakodnevna opravila. To se bo na srečo kmalu spremenilo. Podjetje MediaTek je namreč najavilo, da bo za cenovno ugodne pametne mobilne telefone pripravilo prav tako cenovno ugodni procesor, ki bo njihovo zmogljivost »pognal« v nebo. Ta bo namreč za preračunavanje podatkov uporabljal kar štiri procesorska jedra ARM Cortex-A9.

Cenovno ugodni procesor bo pripravljen s pomočjo 28-nanometrskega proizvodnega procesa. Tu gre za enako tehnologijo, kot jo podjetje Qualcomm danes uporablja pri procesorjih Snapdragon S4. Ti so namenjeni predvsem pametnim mobilnim telefonom z mobilnim operacijskim sistemom Windows Phone 8. Uporaba 28-nanometrskega proizvodnega procesa bo kakopak pripomogla k manjši porabi električne energije in s tem posledično k daljši avtonomiji.

Cenovno ugodni štirijedrni procesorji za pametne mobilne telefone bi lahko bili na voljo že v začetku naslednjega leta. Novost naj bi bilo moč najti v mobilnikih maloprodajne cene nižje od 200 evrov. Z njim bodo svoje izdelke opremljali tudi priznani proizvajalci pametnih mobilnih telefonov, kot sta na primer Huawei in ZTE. Če nam bo sreča naklonjena, bodo ti mobilniki naprodaj tudi pri nas. To bi se lahko zgodilo že čez slabo leto dni.


Prijavi napako v članku